Vlagyimir Putyin kifejtette a véleményét az Oroszországi kriptovaluta állapotáról.

A kriptovaluták már évek óta a tech világ középpontjában vannak. Sokan imádják, sokat utálják és úgy látszik, hogy Vlagyimir Putyin, orosz elnök az utóbbi csoportba tartozik.

Putyin a moszkvai Russian Calling befektetési fórumon felvetette az aggodalmait a kriptoszektor állapotával kapcsolatban. Az elnök felhozta a szokásos érveléseket a kriptovaluta ellen, miszerint: „Nincs mögötte semmi, és az ingadozás is hatalmas, így a kockázatok nagyon magasak.” – számolt be a CoinTelegraph.

Putyin a kriptovaluták szabályozására és ellenőrzésére utalt, mivel világszerte jelentős a digitális valuták elterjedtsége. Ám Oroszországban még gyerekcipőben jár a kriptopénzek szabályozása. Bár a kormány egy központi banki digitális valuta bevezetését fontolgatja, legalább nyolc szövetségi törvényt és öt törvénykönyvet kell módosítani ahhoz, hogy a digitális rubel hatályba léphessen.

Jelenleg Oroszországban nem létezik a kriptopénz bányászatára vonatkozó szabályozás. Így állítások szerint Oroszországban évente 2 milliárd dollárnyi kriptobányászati bevétel keletkezik, ami után nem fizetnek adót. A szabályozási keret hiánya miatt a kriptopénz-használat az egyszerű oroszok körében ugrásszerűen megnőtt, a tranzakciók évente meghaladják az 5 milliárd dollárt.

Emellett Oroszország más régiójában is gyorsan terjednek a kriptovaluták. Kazahsztán a világ legnagyobb Bitcoin bányászává vált a hash-ráta alapján, és az elnök arra törekszik, hogy több adót szedjen be az ilyen tevékenységekből, hogy finanszírozni tudja az ország kiadásait.

Ezzel szemben Ukrajnában a kormány aktívan ösztönzi a legális kriptoműveleteket.

Ha már Kazahsztánról van szó.

Áramkimaradásokat okoznak a frissen érkezett kínai kriptobányászok Kazahsztánban

https://leet.hu/samsung/

×