Úgy tűnik, hogy a Take-Two vezérigazgatója azt szeretné, hogy a két sorozat még hosszú évtizedekig fusson, a rajongók nagy örömére.

Talán kevesen tudják, de kedvenc Rockstar játékaink nem ma indultak világhódító útjukra. A Grand Theft Auto sorozat már több mint 24 éves, a Red Dead pedig 17 éves. Ám a Rockstar anyacégének, a Take-Two-nak a vezérigazgatója úgy gondolja, hogy ezek a franchise-ok olyan sokáig maradhatnak a piacon, mint a James Bond sorozat.

A James Bond filmsorozat ma már majdnem 60 éves.

Persze a James Bond franchise sokkal régebbi, ha az eredeti regényeket is számoljuk, de az első film, a Dr. No 1963-ban jelent meg. A Grand Theft Auto 1 1997-ben, a gyakran elfeledett Red Dead Revolver pedig 2004-ben jelent meg.

Az e heti Jefferies Virtual Global Interactive Entertainment Conference műsorában a Take-Two vezérigazgatóját, Strauss Zelnicket kérdezték a játékfranchise-okról. Zelnick ekkor a James Bond filmsorozatot emelte ki, hozzátéve, hogy „szeretnék, ha minden franchise James Bond lenne”.

„Nagyon kevés szórakoztató franchise tartozik ebbe a kategóriába, de léteznek. És szerintem a GTA is ezek közé tartozik, ahogy a Red Dead is” – mondta hozzátéve, hogy akár a Borderlands, a BioShock és a Civilization is megélhet ilyen hosszú időt. Persze kiemelte azt is, hogy ez nem jelenti azt, hogy minden évben meg kell jelenjen egy új cím, inkább minden megjelenés különleges esemény kell legyen.

Ez a felfogás talán megmagyarázza azt, hogy miért élhetett meg ilyen hosszú időt a GTA V, és miért halogatják a GTA 6 bejelentését, megjelenését. A fenti beszélgetés alapján a Take-Two még nagyon hosszútávra tervez a GTA és Red Dead játékokkal, ami persze nem jelenti azt, hogy minden évben új részt kapunk. Egyhamar azonban nem szabadul meg a világ a GTA és Red Dead játékoktól.

Sokak szerint egyébként a GTA 6 éppen ezért csak valamikor 2025-ben jelenhet meg. Reméljük, hogy a további játékok megjelenése

zökkenőmentesebb lesz, mint a GTA trilógiáé:

Végre megszólalt a Rockstar: Ezért elérhetetlen a felújított GTA-trilógia PC-n

 

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×