Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát, a Rockstarét viszont még akkor sem, ha ordít.

A világ legnagyobb kultusz övezte videojátékának talán kétség és vita nélkül a Grand Theft Auto-sorozatot lehetne megnevezni. Ehhez pedig elég csak megnézni az idestova már 8 éve megjelent ötödik felvonás eladási számait, de remek szemléltető példa lehet a közel 20 esztendős klasszikus részek felújított kiadásai is.

A Vice City, a San Andreas és a GTA III-at tartalmazó remasterelt trilógia megjelenését óriási várakozás övezte, hiszen valóban játéktörténelmi fontosságú és töretlen népszerűségű játékokról van szó. Ezért már az újrakiadás ténye is egy gigantikus banánhéj volt a Rockstar lába előtt, amin nem hogy megcsúszott, nekifutásból arccal előre ugrott rá.

A játékok hiába néznek ki egyébként remekül, megannyi elbaltázott dizájnt érintő döntés, a temérdek bug és kikerült tartalom miatt joggal lehetnek elégedetlenek a játékosok. Aztán jött a botrányos PC-s rajt, majd a Rockstar körülbelül nem létező kommunikációja és teljesen kiborult a pisis-kakis bili.

Most pedig ott tartunk, hogy PC-n nem, hogy nem játszható a definitív trilógia, de még csak megvásárolni sem lehet.

Hogy mi állhat a dolog mögött az nyilván csak rájuk és a fejlesztőkre, és semmiképp sem a kért teljes árat kiperkálni hajlandó játékosokra tartozik, akiknek azért nagyon köszönik szépen a türelmüket. Ez a nyugalom pedig hamar elillanni látszott, amikor a játékosok Twitteren kezdték el refund után verni a Rockstar ajtaját. Ekkor már a stúdió is megtörte a gyászos csendet és elmondták,

hogy néhány oda nem illő fájl/tartalom okozza a fennakadásokat, melyeket ha sikeresen eltüntettek újra elérhető lesz mindhárom alkotás. 

A kép sajnos még így sem nagyon áll össze, hiszen a probléma nem korlátozódott a felújított GTA-kra, hiszen november 11-én este a komplett Rockstar Launcher bemondta az unalmast, pár másik játékot sikeresen magával is rántva ezzel.

A Launcher azóta már újra működik, de hogy a GTA: The Trilogy – The Definitive Edition mikor lesz újra elérhető, a Rockstar pedig mikor tanul meg végre normálisan kommunikálni a fizető játékosokkal, még mindig kérdőjeles.

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×