Nem elég, hogy drágább, mint a játék maga, csak egy hétvégére szól az Elden Ring tesztkódja.

Nem vitás, hogy az Elden Ringet nagy várakozás előzi meg. Olyannyira várják, hogy egyes játékosok már most megtalálták a módját, hogy szép summát keressenek a játékon,

pedig az csak jövőre jelenik meg.

 

Igen, úgy tűnik, hogy a konzolok, CPU-k és grafikus kártyák jelentős áremelkedéssel történő továbbértékesítése nem volt elég a világ scalpereinek, mivel a hétvégén megrendezésre kerülő Elden Ring hálózati teszthez szükséges kódokat is árulni kezdték.

Az ember nem feltétlenül gondolná, hogy egy hálózati teszthez – vagyis egy zárt bétához – való hozzáférés több száz dolláros kiadást indokolna, de úgy tűnik, az Elden Ring más tészta. Bár a hálózati teszt csak ezen a hétvégén kezdődik, a meghívókat már most kiküldik azoknak, akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy bekerüljenek.

Ahelyett, hogy beváltották volna a belépőkulcsukat, és a hétvégén kipróbálták volna a játékot, néhányan, akiket kiválasztottak, inkább az eBay-re mentek, hogy jelentős összegekért árulják a kulcsaikat.

Nem kell mást tenned, mint felkeresni az eBay-t, és beírni a keresőbe az „Elden Ring” kifejezést, hogy lásd, miről is van szó; míg sok találat a Collector’s Edition előrendelésekre vonatkozik, sokan mások a hálózati stresszteszthez szükséges kódokra.

Ezek a kódok is elég nevetséges áron szerepelnek – az egyik ajánlat 101 ezer forintot mutat. A kódok közül több 10 ezer forint felett szerepel a listán, sőt, némelyik megközelíti a 30 ezer forintot is. Az egyik aukció, amely most él az eBay-en a pénteki első tesztelési kör után ér véget, ami azt jelenti, hogy aki megveszi ezt a kódot, még csak nem is vehet részt a hétvégi játékmeneteken.

Ám valóban hozzáférnek a játékhoz, akik megvásárolják?

Persze az emberek bármit felrakhatnak az eBayre, amilyen áron csak akarják, de ez nem jelenti azt, hogy valóban el is adják. Mindig ezt halljuk, amikor olyan eBay-listázásokat látunk, amelyek drámaian túlértékelnek egy terméket. Bár néha igaz, hogy a magasan árazott tárgyak, végül nem kelnek el. Ez sajnos nem igaz ezekre az Elden Ring kódokra.

Ezek a „szélhámosok” hajlamosak mindenre, amiről úgy gondolják, hogy kelendő árucikk lesz, és nem újdonság, hogy olyan játékok és konzolok megjelenés előtti rendeléseit adják el, amelyek az eladó birtokában sincsenek.

Végső soron azok, akik ezeket a kódokat megvásárolják, arra költhetik a pénzüket, amire akarják. Mivel azonban az Elden Rings megjelenéséig már csak néhány hónap van hátra, sokkal jobbnak tűnik, ha türelmesek vagyunk, és februárban 60 dollárért játszunk a teljes játékkal, mintha most több száz dollárért játszanánk a játék egyes darabjaival.

Te fizettél már béta hozzáférésért?

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×