A TikTokon mostantól a felhasználok közvetlenül adhatnak „borravalót” kedvenc tartalomgyártóiknak, anélkül, hogy a TikTok részesedne belőle.

Mivel a TikTok bebetonozta magát az egyik legelterjedtebb közösségi médiaplatformként, egyre több alkotó használja a videómegosztó alkalmazást arra, hogy némi pénzt keressen.

A népszerű alkotók, mint például Charli D’Amelio, Addison Rae és Bella Poarch, az alkalmazást csupán a mainstream lehetőségek indítópontjaként használták. Tévéműsorokat, podcasteket, szépségápolási termékeket és egyéb szerződéseket kaptak -, valamint hozzáférést a TikTok Creator Fundhoz.

A TikTokon a felhasználók már eddig is használhatták az „ajándékok” funkciót, ahol a Twitch bitekhez hasonlóan a felhasználók ajándékokat vásárolhatnak a TikToktól, majd elküldhetik őket egy felhasználónak. Bár a platform ebből a pénzből is kivette a részét.

Most azonban közvetlen adományokat tesztelnek. Szó szerint donation jelleggel.

A „tipek” funkció hozzáadását először Jera Bean TikTokker emelte ki október 28-án, miután megjegyezte, hogy az új opció más profilbeállítások mellett jelent meg nála. Bár az aktiválásnak van egy kis buktatója.

@jera.beanTIKTOK NEWS AND UPDATES: new feature… TIPS 🤑 #tiktokfeature #tiktoknewfeatures #tiktoknewfeaturs #tiktokupdate #tiktokupdates202♬ Better Days – NEIKED & Mae Muller & Polo G

Az adományok nem minden tartalomgyártó számára elérhetőek.

A jelenlegi teszthez 100.000 követővel kell rendelkezni, és azt fenn is kell tartani, valamint egy életkori követelménynek is meg kell felelni. Ha megfelelsz ezeknek a kritériumoknak, akkor jelentkezned kell, és a TikTok talán engedélyezi a tipek használatát.

A jelentkezési oldal szerint az adományok közvetlenül a készítőhöz kerülnek, és a TikTok nem vesz le részesedést, míg az ajándékok esetében igen. Bár ez a jövőben bármikor megváltozhat.

@jera.bean✨TIKTOK NEWS AND UPDATES✨ the TIP feature: more info! #tiktokupdates2021 #tiktokupdates #tiktoknewfeature♬ Time (Instrumental) – MKJ

Ha felvesznek a programba, a profilod egy új, csillogó „Tips” jelvényt kap.

Ahogy Jera mutatja, az adományok minimum 1 dollárnál kezdődnek, de úgy tűnik, nincs maximális összeg. Ha kapsz egy tipet, akkor azt is megtudhatod, hogy ki küldte azt, feltéve, hogy nem él a névtelen küldés lehetőségével.

Mivel a funkció jelenleg csak tesztelési fázisban van, még eltarthat egy ideig, amíg több alkotó számára is elérhetővé válik, így várnunk kell, és meglátjuk, hogyan alakul.

Úgy látszik a TikTok mindent megtesz, hogy végképp bekebelezze a többi social media platformot.

Mit gondolsz a TikTok húzásáról?

forrás és boritókép: Dexerto

×