Az Nvidia egy érdekes ötlettel állt elő, méghozzá egy telefonfülkével, ahol az emberek bármikor játszhatnak a felhő alapú GeForce Now-nak köszönhetően.

Az okostelefonok előtt a telefonfülkék alapvető szolgáltatást nyújtottak városainkban és településeinken belül. Nemcsak a hősöknek adtak egy helyet, ahol levetkőzhetett, hanem állandó kommunikációs vonalat is biztosítottak. Néhány még ma is üzemel, sokan ma már átalakított miniatűr kávézóként, könyvtárként vagy akár defibrillátor-központként élik életüket.

Most úgy tűnik, hogy ezek a retro relikviák új szerepet kapnak az Egyesült Királyságban, mint a „világ legkisebb játékterme”.

Az átalakított bódék 5G-kapcsolat és az Nvidia GeForce Now segítségével egy táblagép és egy kontrollerrel férnek majd hozzá a szolgáltatáshoz. Így a felhasználók távolról is játszhatnak egy jót. Bár ebben az apró utcai felállásban állni kell majd, a stand beépített minihűtővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ebben a szokatlan térben való játék közben is hidratált maradhatsz.

A mini hűtő is látható a képen egy italtartóval együtt.

A zöld csapat azt állítja, hogy a felhős játékfülkék segítenek a játékosoknak abban, hogy „napi játékfüggőségükhöz jussanak, amikor nincsenek otthon”, de azt is mondja, hogy ez segít megóvni a „munka és a társadalmi életet”. Furcsa módon ez a játékok játszása úgy hangzik, mint egy kockázatos cselekedet, de az Nvidia adatokkal is alátámasztja céljait.

A GPU-óriás által végzett felmérés szerint a játékosok 34%-a a kedvenc játékuk egy szintjének befejezését előnyben részesítené az evéssel szemben, míg 44%-uk azt állítja, hogy munka közben a vécére menekült, hogy egy kis játékidőhöz jusson. Bizarr módon minden tizedik játékos azt is bevallotta, hogy saját esküvője alatt vette fel a kontrollert.

Persze, egy retro telefonfülke GeForce Now-val való felszerelése újdonság, de egyben a streaming szolgáltatás sokoldalúságának bizonyítéka is. Míg a PC-s játékokhoz hagyományosan speciális hardverekre van szükség, hamarosan megbízhatóan hozzáférhetünk a nagy teljesítményű PC-s játékokhoz, bárhol is vagyunk.

Reméljük, hogy az Nvidia felújított piros dobozos tervei nem zavarják össze az egyszerű telefonhívásra vágyó lakosokat.

Sajnos úgy tűnik, hogy az Nvidia RGB-be öltöztetett telefonfülkéje nem állandó jelleggel jelenik meg, mivel csak ma volt Manchester környékén. Ha azonban a jövőben véletlenül a városközpontodban találod büszkén állni a bódét, miért ne próbálnád ki?

Bár reménykedek benne, hogy itthon is elérhető lesz egy ilyen fülke, mert igazán különleges élményt biztosíthat, sajnos kötve hiszem, hogy Magyarországra ilyet telepítenének.

Neked tetszik az Nvidia ötlete?

forrás: PCGamesN

×