Itt van Sundance, a Battlefield történének első játszható, nembináris karaktere.

Emma „Sundance” Rosier, a Battlefield 2042 egyik játszható specialistája nembináris karakter, ami azt jelenti, hogy ő a legelső karakter a játéksorozatban, aki így azonosítja magát. A nembináris nemi identitás (angolul: non-binary, röviden enby) gyűjtőfogalom a transznemű spektrum olyan nemi identitásaira, amelyek nem kizárólag férfi vagy női identitások, azaz ezen a kétpólusú (bináris) felosztáson kívül esnek. Sundance életrajzleírásában nem-semleges névmásokat használnak, így egy rajongó megkérdezte a Twitteren, hogy nembináris-e a karakter? Adam Freeman, az EA vezető közösségi menedzsere megerősítette:

„Igen. Sundance nembináris.”

 

Sundance egyike a játék 10 specialistájának, akiket a játékosok választhatnak. A felszerelés része egy wingsuit, amellyel a levegőben lehet siklani. Képes egy intelligens robbanóanyagot is eldobni, ami az ellenséges járműveken durva sebzést okoz. Sundance nem volt elérhető a legutóbbi béta verzióban, így egyedi felszerelése izgalmas lehet mindenkinek, akit eddig nem győzött meg a játék.

Mivel a Battlefield 2042-ben nincs hagyományos kampánymód, nem valószínű, hogy Sundance nemi identitása nagy hatással lenne a játékmenetre. A legtöbb játékos nem is fogja tudni ezt a karakterről, hacsak nem nem látja meg az ezzel kapcsolatos híreket.

Nem ez az első eset, hogy az EA nembináris karaktert jelenít meg a játékaiban. Az Apex Legends egyik karakterének, Bloodhoundnak leírásaiban szintén nem-semleges névmásokat használnak. A Ubisoft pedig a Rainbow Six: Siege-ben mutatta be nemrég Osát, aki transznemű karakter.

×