A magok száma az egekbe szökkent, de mind ezt egy laptopban?

Az AMD következő generációs gaming CPU-jai csak jövőre érkeznek, de úgy tűnik, hogy az Intel Alder Lake chipjei némi előnnyel indulnak. Ennek következtében úgy tűnik, hogy a kék csapatnak lesz mit letenni az asztalra már az idei év végére, míg az AMD új hulláma állítólag csak 2022 második felében érkezik.

Mégis, az AMD Zen 4 termékcsalád késését félretéve, egy új szivárgás szerint egy 16 magos Ryzen 7000 laptop processzorral készül berobbanni a piros csapat.

NNNiceMing rövid tweetjében a bennfentes a „zen4 16c notebook”-ra hivatkozik, ami arra utal, hogy az AMD Zen 4 16-magos változata készülhet. Erre válaszul egy másik kiszivárogtató, Greymon55 a CPU kódnevére utalt, ami Raphael-H lehet, vagyis az AMD azonos nevű, következő generációs asztali CPU-jának játékos laptop-változatáról lehet szó.

A szivárogtató ezután pontosította, hogy a Raphael-H 16 maggal rendelkezik, és „nem ugyanaz”, mint a Phoenix-H, az AMD következő APU-kínálata. Természetesen az asztali Raphael lapka pontos specifikációit még nem ismerjük, de a kiszivárgott információk arra utalnak, hogy az AMD az Intel tavaly kiszivárgott 16 magos mobil Alder Lake-je ellen készítheti ezeket a chipeket.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az AMD nem erősített meg egy ilyen chip terveit, így valószínűleg egyelőre nem szabad elhinni semmit. Ettől függetlenül nem ez az első alkalom, hogy az AMD Raphael-H-ről szóló hírek kiszivárognak, hiszen a Gamer’s Nexus korábban már több mint egy évvel ezelőtt is hasonló információkhoz jutott belső forrásokból.

Egy biztos ezek a magszámok egyre magasabbak és akár már a laptopokban is szép számmal jelennek meg.
https://leet.hu/shop/back2school/

×