A vezetékes magyar internetsebesség több százmilliós mérési adat alapján a világ legjobbjai közé tartozik, beelőzve számos európai országot is.

A Speedtest Global Index legfrissebb mérései szerint a magyar internetsebesség a világ élvonalába tartozik, méghozzá nem is kicsit. A mérési statisztikák alapján Magyarország vezetékes internetsebessége a 11. legjobb az egész világon, ezzel nem kicsit beelőzve a 37. helyen álló Németországot, a 47. helyre kerülő Angliát, és egy hellyel beelőzve az Amerikai Egyesült Államokat.

A magyar vezetékes internetsebességet átlagosan 201,55 Mbps-ben állapították meg, ami majdnem a duplája a világátlag 110,24 Mbps-es sebességnek.

Az első helyen a high-tech fejlesztéseiről ismeretes Szingapúr áll 262,20 Mbps-el, utána rögtön Hong Kong, Monaco, Svájc, Thaiföld, a hatodik meglepő helyen Románia (217), majd Dél-Korea, Dánia, Chile, Franciaország és mi.

A legrosszabb internetsebességet a világon Kubában mérték, ahol mindösszesen 3,46 Mbps sebesség érhető el átlagosan. A világ első Bitcoin-nemzete, ahol hivatalosan is bevezették a kriptovalutát fizetőeszközként, El Salvador csak a 116. a listán, az átlagos netsebességre 26,41 Mbps-t mértek.

A mobilos internet sebességében viszont már a nagy átlagba tartozunk, melyet 56,74 Mbps-ben állapítottak meg. Magyarország ebben a kategóriában a egy helyet javítva a 38. lett, átlagosan 58,90 Mbps mobilinternet-sebességgel.

 

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×