A tolvajok persze csak álcának használták a kínai Nintendo-másolatot, ami valójában egy nagyon drága és kifinomult eszközt rejtett.

Egy autótolvaj banda egy kínai Game Boy utánzatnak álcázott szerkezettel lopott elektromos autókat az angliai West Yorkshire-ben – írja a BBC.

A banda tagjai ezzel a módszerrel öt Mitsubishi Outlander biztonsági rendszerét volt képes kicselezni. A helyi rendőrség szerint a körülbelül 8,5 millió forint értékű eszközzel a jármű töltőpontjára csatlakozva másodpercek alatt képesek voltak kinyitni és elindítani azokat.

Az ügy három gyanúsítottját, a 29 éves Dylan Armert, a 33 éves Christopher Bowest és a a 31 éves Thomas Poulsont egy lopás során sikerült azonosítani, amit egy térfigyelő kamera örökített meg – így sikerült őket elkapni is. A felvételen látható, hogy előveszik a bóvlinak álcázott kütyüt, rádugják az Outlander töltőpontjára, majd pillanatok alatt megfújják.

Az álcának használt játékgép egyébként egy SUP nevű kínai utánzat, amit Magyarországon is lehet kapni nagyjából 3000-5000 forintért. A kis konzolon jellemzően NES játékok vannak minden mennyiségben, nagyjából pont azok, amikkel a magyarok a sárga kazis időszakban találkozhattak, vagyis rajta van a Super Mario Bros., a Super Mario Bros. 3, a Dr. Mario, a Tank, a Tetris 2000, a Contra, a F1 Race, a Popeye, a Galaga,  a Soccer, a Karateka és még sok más – természetesen beépítve. Nem egy csúcsminőség – olcsó műanyag, de ennyi pénzért még bőven megéri, bár autókat nem fogunk feltörni vele.

×