Úgy tűnik, hogy a közkedvelt FIFA franchise névváltoztatás előtt áll.

Bármennyire is furcsa, lehetséges, hogy a közkedvelt FIFA franchise a jövőben már nem a FIFA nevet viseli majd. Legalábbis ezt derül ki az EA legutóbbi nyilatkozatából, melyben arról írnak, hogy gondolkoznak a névváltoztatáson. Ez érdekes lépés lehet egy olyan játékfranchise esetében, ami már a 90-es évek óta viseli az elnevezést.

Valójában a játék még a mai napig rendelkezik a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó-szövetség) névszerződéssel, így tulajdonképpen 1995 óta minden évben így jelenik meg a játék.

Ám lehet, hogy a jövőben más néven találkozunk majd vele.

„Ahogy előre tekintünk, azon gondolkozunk, hogy átnevezzük az EA SPORTS labdarúgó játékait. Ez azt jelenti, hogy átgondoljuk a FIFA-val kötött névadási megállapodást, amely távol tart minket minden egyéb hivatalos partnerségtől és licenctől a futball világában” – írta az EA.

Mivel a FIFA minden idők egyik legkelendőbb játéksorozata, a névváltozás minden bizonnyal meglepő lépés, persze még nincs eldöntve semmi. Hogy valóban lesz-e névváltoztatás, azt az idő mondja csak meg. A cél viszont láthatóan az, hogy még több játékost, csapatot és ligát tudjon a játékba bevezetni.

Ugyanez a sajtóközlemény megjegyzi, hogy a FIFA 22 „rekordot döntött” a megjelenésekor, a cím már 9,1 millió játékossal, 7,6 millió Ultimate Team alakulattal és 460 millió mérkőzéssel büszkélkedhet alig több mint egy hét alatt.

×