Mindig nehéz elképzelni, hogy hányan játszanak egy-egy játékot, különösen az olyan újakat, mint a Valorant. Vajon hány embert mozgat meg idén a játék?

Talán emlékeztek még rá, hogy a Valorant hivatalosan 2020 júniusában jelent meg, nem kevés felháborodás közepette. Ennek oka az volt, hogy a játék nagyon hasonlított a jól ismert CS:GO-ra és az Overwatchra. Ez azonban nem zavarta különösképpen a játékosokat, sőt rengeteg profi játékos, streamer vándorolt át, új kihívásokat keresni. A játék megjelenése óta eltelt több mint egy év és továbbra is virágzik.

De hányan játszanak valójában a Valoranttal?

Sajnos erre vonatkozóan nincsenek pontos adatok, mivel a Riot nem szolgál pontos játékosszámmal. Ugyanakkor vannak olyan oldalak, melyek segítenek abban, hogy megbecsüljük a közösség méretét. Az ActivePlayer oldala szerint nagyjából 12 millió aktív játékosa volt a Valorantnak 2021 minden hónapjában, júliusban volt a csúcspont, közel 15 millióval. Ha ez az adat igaz, akkor ez lenyűgöző, mivel ez több mint kétszerese az Overwatch számainak idén.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Valorant olyan nagy kutya lenne a játékok világában. Az ActivePlayer statisztikái szerint a Valorant legjobb hónapja (2021. július – 14,9 millió játékos). Ugyanebben a hónapban más játékok így teljesítettek:

  • CS:GO: 36 millió
  • League of Legends: 128 millió
  • Overwatch: 7 millió
  • Call of Duty: Modern Warfare: 10 millió
  • Apex Legends: 115 millió

Tehát, bár bizonyos tekintetben jók a Valorant számai, a játéknak nyilvánvalóan még sokat kell fejlődnie. Szerinted számít, hogy mennyien játszanak a játékkal?

https://leet.hu/?s=shinobi&post_type=product

Borítókép: Black Lion

×