DLSS bevetésével nem is annyira lehetetlen feladat.

Az iparági pletykák alapján az NVIDIA 2021 végére, 2022 elejére ismét begyújtja azokat a bizonyos rakétákat. Az ünnepi szezonra nem egy, hanem kapásból három kártya érkezését is várhatja majd a nagyérdemű. Minden kategóriába érkezik egy-egy újdonság, így érdemes lesz figyelni a webáruházak virtuális polcaira.

Nézzük is, hogy mivel kedveskedik számunkra a zöld óriás!

A különböző leakek alapján a korábban felvetődött RTX 3080, 3070 és 3060 Super változatait egyelőre jegeli az NVIDIA és a teljesen új kártyákra fókuszálnak majd. Egy nagy visszatérőt is köszönthetünk majd az előző szériából a 2060 személyében. Természetesen némi átalakítással érkezik majd, 12GB videómemóriát kap majd az eddig megszokott 6 helyett.

Az aktuális generációt tekintve a 3070 Ti érkezik majd 16 GB VRAM társaságában, illetve a 3090 kaphat egy Super változatot. A cég nem titkolt célja a 8K felé kacsingatás, persze nem Ultra beállításokon. A 3090 visszafogott beállításokkal több játékban is már-már karcolgatta 8K felbontás mellett a 60 FPS-t, így az újonc számára nem is annyira lehetetlen feladat, főleg ha a játék támogatja a zöld óriás DLSS névre hallgató algoritmusát. Jogosan merülhet fel persze a kérdés, hogy mi értelme van folyamatosan új kártyákkal jelentkezni, ha a régiekhez sem juthatunk hozzá értelmes áron. Erre sajnos csak az NVIDIA tudna választ adni.

×