Bizonyára sokan várjátok már, hogy a megjelenjen az új God of War. Nos, most kaptunk pár infót a történetről, ami tovább növelheti az érdeklődést.

Bizonyára a legutóbbi, 2018-as God of War nem csak sokak kedvence lett, de számos olyan kérdést vetett fel, amire minél előbb szeretnénk választ kapni. A God of War története talán még sosem volt ennyire kiterjedt és izgalmas, ráadásul ahogy a fejlesztők elmondták: ez lesz az északi mitológiát felölelő fejezet lezárása. Így nyilván sokan kíváncsiak arra, hogy mit is tartogat majd a történet. Persze hogy pontosan mi is lesz a végkifejlet, azt előre nem lehet tudni, de szerencsére a van néhány erős tippje arra vonatkozóan, hogy mi várható.

 

A Világkígyó megszületése

A Világkígyó az egyik leglenyűgözőbb karaktert volt a játékban, ahogy a hangját megcsinálták, az valami elképesztő. Amikor úgy tűnik, hogy Baldur megöli, nagyon szomorú lettem. Az azonban a történetből kiderült, hogy ő a jövőből származik. Mimir szerint a kígyót a Thor elleni harc küldi vissza az időben, hiszen olyan heves csata volt, hogy az széttépte az időt és a teret. Ez a kígyót a távoli múltba taszította, még a születése előtti időbe.

Aki ismeri a mitológiát, tudja, hogy a kígyó Loki „teremtménye”, tehát a születésére még várni kell, ugyanis Loki Kratos fia. Ha a Ragnarök epizódban lezárnak mindent, akkor talán látjuk a kígyó megszületését is. Mimir szerint az első alkalommal, amikor az óriáskígyó meglátja Atreust, azt mondja, hogy van benne valami ismerős, mintha már találkoztak volna. Hát, igen, Loki már csak Loki.

Visszatérnek az óriások?

Mindenki tudja, hogy az óriások a God of War történetében már halott lények, ha nem vesszük bele Kratos fiát, Atreust, aki félig óriásnak számít édesanyja miatt. Mimir szerint azonban Muspelheimben, a tűz birodalmában csak tűzóriások élnek, akik nem térnek vissza Ragnarökig. Márpedig a Ragnarök beköszönt, szóval az óriások is visszatérhetnek.

Freyáról lekerül az átok?

A God of War: Ragnarök első előzetese sok érdekes részt tartalmazott, de az egyik Freyát érinti, megtámadja Kratost. Nem meglepő, hogy az Istennő halottnak akarja látni a főhőst, miután az megölte a fiát, Baldurt. Meglepő azonban, hogy karddal támad rá. Freya és története előkerül a játékban, hiszen Mimir elmeséli, hogy Odin átkot szórt rá, ami nem csak Midegardban tartja, hanem sem karddal sem varázslattal nem árthat egyetlen élőlénynek sem. Nyilvánvaló, hogy a támadás ez ellen való, tehát lehet, hogy Odin átka megtört, vagy levette.

Hol folytatódhat a történet?

Ahogy azt a fejlesztők elmondták, nem szeretnék tovább húzni az északi mitológia történetét, így a Ragnarökben lezárják azt. A rajongók azonban máris találgatni kezdtek, hogy hol folytatódhat a történet. Nos, erre két tippünk is van, és tulajdonképpen bármelyik lehet a kettő közül. Az egyik Egyiptom, a másik pedig Japán. Miért?

Mert a God of War történetében több esetben láthatunk különböző világokat, azok háborúra utaló szimbólumait. Tyr több világban is utazott, tábláin pedig négy szimbólumot láthatunk: Görög világ, Északi világ, Egyiptom és Japán. A görög és az északi megvolt. Szóval, ha a stúdió folytatja a történetet, Kratos vagy Egyiptom, vagy Japán isteneit írtja majd a továbbiakban.

Te hol látnád szívesen Kratost a továbiakban?

×