Persze az lenne a legjobb, ha senki nem lenne toxic, de azért valljuk be, ez közel lehetetlen ha a LoL-ról van szó.

Régebben a League of Legends sokkal toxikusabb volt, hisz a chat állandóan tele volt sértő, degradáló üzenetekkel, a meccs pedig kilépőkkel, vagy csak simán trollokkal és afkokkal. Ám a Riot Games küldetéseként tűzte ki, hogy fellépjen toxic viselkedés ellen és még a mai napig sem adta ezt fel.

Azonban most egy LoL-játékos új módszert dolgozott ki arra, hogy mindenféle következmények nélkül trash talkoljon.

A korábbi profi játékos és Twitch streamer Marc ‘Caedrel’ Lamont néhány szóló queue meccset közvetített, amelyeken profik játszottak a Worlds 2021 előkészületei alatt.

Eközben észrevett valami furcsát a meccsen. A kék oldali csapat junglerét, aki Kindreddel játszott, „I Flame In Morse” névvel illették, és nem is annyira meglepő módon egy morze üzenetet küldött. Az üzenet így szolt: „Vonal, vonal, pont, pont, vonal, vonal, pont, pont, pont, pont, pont, pont, pont.” Mit mondott?! Valaki fordítsa le. Morzézva szólt be az ellenséges csapatnak. Gyerünk, mit mondott?!”

A streamer gyorsan felkeresett egy morzefordítót, és kiderült, hogy a játékos azt gépelte az ellenfél csapatának, hogy „GG ES”.

Valószínűleg ez a jól ismert „GG EZ” akart lenni, de a lényeg, hogy az üzenetet küldő személy ezzel kerüli meg a kitiltásokat.

A morzejelek megtanulása kifejezetten azért, hogy az ellenféllel szemétkedj, dedikációt igényel és mindenképpen tiszteletet érdemel. Emellett ez egy jó megoldás a Riot észlelőrendszerére, így nem valószínű, hogy a játékos kitiltást kaphat. Persze, ha ezt meglátja a Riot, akkor lehet erre is kreál valami algoritmust, így új módszert kell kitalálni.

Mit gondoltok erről az érdekes trash talk módszerről?

×