Megjelent az első játék PlayStation 5-re, ami 8K-s felbontásban és 60FPS-ben tündökölne, dek hát van vele egy kis probléma.

A The Touryst-ot sokan az egyik legjobb Nintendo Switch-es indie játéknak tartják, ami nemrég nagyobb konzolokra, Xbox Series és PlayStation 5-ös erőgépekre is megjelent (PS4 és Xbox One mellett). A játék nem csak kivejezetten szórakoztató, hanem legelső játékként képes a 8K-s felbontásra is, méghozzá 60 képkocka/másodperc tartása mellett.

A dologgal azonban van egy kis probléma.

Hiába van a konzol dobozára rányomtatva aranyozott számmal a 8K, a PS5 egyelőre még nem képes megjeleníteni ekkora felbontásban semmit. Vagyis a The Touryst PS5-ös verziója eredetileg 8K-ban rendereli a képet, de a tévén való megjelenítéshez lemintavételezi 4K-ra még akkor is, ha egyébként 8K-hoz kedves tévén játszunk. A nagyobb felbontású adatokat jelenleg élsimításra használják, aminek köszönhetően a játék vonalai simábbnak és természetesebbnek tűnnek.

De nem kell megijedni, a Sony azt ígérte, hogy valamikor a jövőben egy rendszerfrissítéssel elérhetővé teszi a 8K-t.

A fejlesztők a Digital Foundry-nak elmondták, hogy ha a Sony is támogatni fogja ezt a felbontást, akkor csak egy gyors frissítést kell kiadniuk nekik is, és minden arra képes televízión maximális pompájában tündökölhet. Addig mondjuk a 8K-s TV-k is elterjedhetnének, ugyanis nem feltétlenül mondhatjuk azt, hogy a legtöbb PS5-ös háztartásban van is egy ilyen készülék.

 

via – Digital Foundry, GamesRadar

×