Tudtuk, hogy az eFootball 2022 nem készként jelenik meg, de ilyen állapotokra azért senki sem számított.

Mikor a Konami bejelentette, hogy a következő, pontosabban idei PES, még pontosabban eFootball idén teljesen ingyenessé válik, akkor azt gondolhattuk, hogy a FIFA-sorozat ellenében ez egy jó megoldás lehet. Aztán telt-múlt az idő, és egyre jöttek azok a hírek, miszerint a megjelenéskor nem egy teljes játékot kapunk, hanem folyamatosan fogják majd bővíteni a tartalmakkal, ezért jobb inkább amolyan demóként tekinteni rá.

Gondolhattuk, hogy rendben, legalább előre szólnak, hogy mire számítsunk, de amit végük kaptunk, az minden várakozást képes volt messze alulmúlni. Sőt, az ingyenes eFootball 2022 jelenleg sz egyik legrosszabbra értékelt játék Steamen – a cikk írásakor 10,778 értékelés csupán 9%-a pozitív, vagyis a játékosok 91 százalékának lesújtó véleménye van róla.

A probléma megértéséhez nem nagyon kell sokat kutakodni, elég csak az első rögzített játékmenetet megnézni hozzá. Az új eFootball dugig van hibával, mármint decemberi Cyberpunk mértékű hibával, vagyis a jelenlegi formájában tulajdonképpen élvezhetetlen.

A játékosok nagyon fura mozdulatokat képesek csinálni, egészen horrorisztikus pózokat és arcokat tudnak vágni, a szurkolók mint a szalmabábuk, úgy néznek ki, a beszédet imitáló animációkról meg inkább nem is beszélek, mert az konkrétan olyan, mintha lombfúvóval fújtak volna egyenesen a szájukba. De mindez csupán a jéghegy csúcsa, ezeken túl még egy csomó más is rontja az összképet.

A legrosszabb az egészben az, hogy a játékot 2 éven keresztül készítették elméletileg azért, hogy mostanra készen legyenek vele.

Kép

A negatív visszhang teljesen érthető, hiszen a játék egyértelműen nincsen készen, és nem csak a bugok, hanem az elérhető játékmódok és a csapatok kifejezetten gyér száma miatt is. Ezt viszont a Konami jó előre jelezte is, sőt, erre már a meglehetősen rossz marketing alapján is következtethettünk.

De egy szó, mint száz: az eFootball 2022 jelenlegi állapotában egyáltalán nem ajánlható, a FIFA 22 mellett pedig labdába sem nagyon rúghat – még ingyen sem. Mindazonáltal a Konami folyamatosan frissíti majd a játékot, így remélhetőleg idővel tényleg egy olyan focis cím lehet majd, ami nem csak pár másodpercet bír az EA favoritjával szemben. Addig viszont jobb inkább az alapvonal mellé állítani.

×