A Konami úgy gondolja, épp itt az ideje annak, hogy visszatérjen több régi klasszikus cím új formában. Metal Gear, Castlevania és Silent Hill rajongók figyelem.

A Konami állítólag újjáéleszti a legnagyobb játék-franchise-sokat, melyeket gyerekkorunkban annyira szerettünk. Bár sok pletykát lehetett ezen címekről korábban hallani, most úgy tűnik, hogy beigazolódni látszanak.

Visszatér a Metal Gear, a Castlevania és a Silent Hill is.

Legalábbis ez derül ki a VGC legújabb jelentéséből, ami névtelen kiadói forrásokra hivatkozik. A lap riportere Andy Robinson a VGC Off The Record podcast pénteki adásában osztotta meg a részleteket, azóta több online magazin is erről beszél.

„A vállalaton belüli belső átszervezés után a Konami állítólag a „prémium” játékfejlesztés fellendítését választotta, és ez új játékokat és remake-eket fog eredményezni néhány franchise-ban, beleértve a Metal Geart, a Castlevaniát és a Silent Hillt” – mondta.

Robinson szerint a Castlevania játék a sorozat „újragondolása” lesz, és egy japán stúdió fejleszti egy külföldi partnerrel közösen. Ha minden igaz, készül a Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake is, de a játék valószínűleg még a fejlesztés kezdeti szakaszában van. A Metal Gear projekten állítólag a Virtuous foglalkozik, egy szingapúri székhelyű stúdió, amely számos kiemelt játékon és porton dolgozott, többek között a Dark Souls és a The Outer Worlds Switch portján.

 

A hír szerint több Silent Hill játék is készülőben van, amelyek közül az egyiket egy jeles japán fejlesztőre bízták. Ezeket az új projekteket 2022-ben fogják bejelenteni.

Mindezt elvileg olyan kiadói források erősítették meg, akiknek nem volt engedélyük kiadni ezt az információt. Szóval valaki bizonyára megüti majd a bokáját.

×