Egy portugál kiskereskedő idejekorán felrakta az RX 6600-as kártyát, kicsit sem játékosbarát árazással.

Kevesebb mint egy héttel az októberi megjelenési dátum kiszivárgása után újabb részletek derültek ki az AMD RX 6600 GPU-ról. Egy portugál kiskereskedő feltöltött egy – mostanra eltávolított – listát egy Sapphire Pulse RX 6600-ról, amelynek feltüntetett ára 590 euró, körülbelül 206 ezer forint.

Ez azért is lehet érdekes, mert az erősebb RX 6600 XT gyártó által ajánlott kereskedelmi ára ennél jóval kevesebb. Ez pedig azt is jelentheti, hogy a végleges/hivatalos ára továbbra is rejtély marad.

Mindezen túl viszont néhány fontosabb adatot megtudhatunk az új kártyáról.

Az RX 6600 8 GB GDDR6 VRAM-mal lesz felszerelve, ami bőven elég lesz az 1080p felbontáshoz, amire valószínűleg ezt a kártyát szánják. Ám hivatalos benchmarkok egyelőre nem állnak rendelkezésre. Emellett ez a bizonyos Sapphire Pulse változat a gyártó által kiadott legkisebb RDNA2 kártya, és egyetlen 8 tűs tápcsatlakozót használ.

A teljesítményt tekintve az RX 6600 kétségtelenül nem a legjobb grafikus kártya lesz a piacon, ellentétben a rekordot döntögető RX 6900 XT-vel, de az értékállósága még benchmark adatok nélkül is kérdéses. A GPU-piac egésze súlyos gondban van, mivel a kínálathiány miatt a termékek egyszerűen nem a tényleges árukon találnak gazdára. Ezért még az RX 6600 kétségtelenül költségvetés-orientált árazása mellett is nehéz lesz a vásárlóknak ezen az áron megtalálniuk, ha egyáltalán megtalálják.

Aztán ott vannak a versenytársak ajánlatai; nevezetesen az RTX 3000 sorozat. Az AMD RDNA2 és az Nvidia Ampere mikroarchitektúrája jelenleg a játékteljesítmény tekintetében ütközik, de a pletykák szerint az RTX 3000 Super frissítése már úton van, ami az AMD kínálatát jóval kevésbé csábítóvá teheti.

via – PCGamesN

×