A Rave megvizsgálta, hogy mely videojátékos és tech cégeket utálják a legjobban a világon, és nagyon úgy tűnik, hogy az EA javított a korábbi eredményein.

Ha feldobnánk egy követ Magyarországon, az nagy eséllyel egy olyan játékos fejére pottyan vissza, aki jobban utálja a Ubisoftot, mint az EA-t. Nem én mondom, hanem a Rave, ami fogta a világ közel az összes nagyobb tech és gaming vállalatát, brandjét, majd alaposan utánajártak, hogy melyeket mennyire utálják a világ országaiban.

Korábban, hogy ha meg kellett nevezni a világ legutáltabb videojátékos cégét, akkor sokan azonnal az EA-t vágták rá – nyilván nem érdemtelenül, most azonban fordult a kocka. Méghozzá nem is kicsit, ugyanis a kutatásból kiderült, hogy 23 országban kifejezetten utálják az Assassin’s Creed és Far Cry játékokat jegyző francia óriást, a Ubisoftot, amivel messze magasan a világ legutáltabb videojátékos vállalata lett.

Ez alól Magyarország sem képez kivételt, valamiért hazánkban sem szívlelik túlzottan a francia játékgyárost, ugyanis a Ubisofthoz köthető posztok és tartalmak 78,57%-a volt negatív hangvételű.

Ami különösen meglepő, hogy az EA egyetlen országban sem került az élre, ellenben a Game Freakkel, a Konamival, a Nintendoval, az Activision Blizzarddal, az Atarival, a Rare-el, a Capcommal, vagy a Relic-el.

A Rave azt is megvizsgálta, hogy melyek a világ legutáltabb cégei, ahol olyanok versengtek egymással, mint a Facebook, az Amazon, a Google, a Tesla, a PayPal, a Rolex, az Apple és még nagyon sokan mások. Különösen meglepő lehet azonban, hogy nem egy közösségi portál lett végül a világ legutáltabbja, hanem a vállalat, amit sokan a kedvencükként emlegetnek a minőségi játékai miatt – igaz, emellett rengeteg mást is gyártanak.

A világ legutáltabb cége a Sony lett, amit 10 országban diadalmaskodott – köztük is Magyarországgal, ahol a hozzá kapcsolódó bejegyzések és tartalmak 63,64%-a volt negatív csengésű.

A második legunszinpatikusabb cég a Tesla lett, amit 7 vizsgált országban szerzett elsőséget, de több másik országban is autómárkák lettek a legutáltabbak – mint a Porsche, a Volkswagen, a Ferrari vagy a Ford.

Mindemellett megvizsgálták a big tech vállalatokat is, melyekből valójában csak egy marékra való akad, így nagy is volt az utálkozási verseny közöttük. Nem árulok el nagy titkot, hogy a Facebookot bizony senki sem zárta mostanáig se senki a szívébe, ami aligha lehet meglepő, hiszen a legnagyobb és leghasználtabb közösségi platformról van szó, és amit sokan használnak, azt bizony sokan is fognak utálni is.

Erről mondjuk a Microsoft is tudna mit mesélni, ugyanis végül Bill Gates néhai cége lett a világ legutáltabbja. Ez aligha lehet meglepő hiszen a Facebookhoz hasonlóan az egyik legelterjedtebb platformot ez a vállalat szolgáltatja a Windows személyében.

Magyar adatokat itt sajnos nem ismerünk, de a környék eredményeit tekintve nagy eséllyel hazánkban is a Facebook-Microsoft páros versenyezhetett egymással.

ÉS itt egy kis extra a gyorséttermek utálkozási statisztikáival, mely szerint a világ legutáltabb gyorskajázója a KFC.

via – Rave

×