Twitteren hivatalosan is elstartol a bitcoin jattolás, de lesz még néhány blokklánc-alapú funkció.

A Twitter bejelentette, hogy a felhasználók mostantól Bitcoin kriptovalutával is támogathatják a platformon a kedvenc alkotóikat – miután májusban sikeresen tesztelték a funkciót.

Az új támogatási rendszert az iOS-es felhasználók számára már elérhető, a következő hetekben pedig az Androidos platformokra is megérkezik. Mindez a Bitcoin Lightning digitális tárcának lesz köszönhető, amit a Twitter integrál, és amelyen keresztül küldhetnek és fogadhatnak az emberek kripto-támogatásokat.

TweakTown Enlarged Image

Emellett Jack Dorsey cége azt is bejelentette, hogy egy olyan funkcióval is kísérletezik, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy hitelesítsék és bemutassák az NFT digitális eszközökből álló gyűjteményeiket a közösségi platformon. A vállalat túl sok részletet vagy konkrétumot nem árult el erről a projektjéről, de azt mondta, hogy ez egy újabb módja lesz annak, hogy támogassák a digitális művészetet készítő alkotókat.

A blokkláncos projektjei mellett a Twitter azt is bejelentette, hogy tervezi egy alkotói alap elindítását a Spaces hangszobáknak otthont adó felhasználók számára, hogy ezzel is ösztönözze a több élőhangos eseményt. A vállalat tavaly indította el a Clubhouse-klónját, a Spaces-t, amelynek keretében a felhasználók kizárólag hanggal működő virtuális szobákban hallhatnak és beszélgethetnek másokkal. A vállalat reméli, hogy a közelgő támogatási alap több felhasználót ösztönöz majd arra, hogy élő hangeseményeket tartson a Twitteren.

via – CNBC, TweakTown | borítókép: The Verge

×