Az ajánlott beállításokhoz 6 processzormag a belépő.

Nyakunkon a Diablo 2: Ressurected megjelenése, ha nem jön közbe semmi váratlan, akkor a bejegyzés megjelenését követően fél órával (csütörtök, 17:00) már éledeznek is a szerverek. A PC játékosok mellett természetesen a PlayStation, az Xbox és a Nintendo Switch tulajdonosok is izgatottan várhatják a launch időpontot, hiszen

a platformok között sem lesz különbség a start idejét tekintve.

A launch időpontok

A gépigény

Minimum követelmény (720p) Ajánlott követelmény (1080p)
Op. rendszer Windows® 10 Windows® 10
Processzor Intel® Core i3-3250
AMD FX-4350
Intel® Core i5-9600k
AMD Ryzen 5 2600
Videókártya Nvidia GTX 660
AMD Radeon HD 7850
Nvidia GTX 1060
AMD Radeon RX 5500 XT
Memória 8 GB RAM 16 GB RAM

Ahogy láthatjuk, hogy az elmúlt bő egy évtizedben kiadott processzorok és videókártyák birtokában a 720p, minimum beállításoknak vígan nekivághatunk. A Full HD és afeletti felbontásoknál már bizony jóval barátságtalanabb specifikációkat olvashatunk ki. A fejlesztők ajánlása alapján Intel és AMD oldalról is minimum 6 magos CPU és 1060/RX 5500 szintű VGA kell majd a játék alá, 16 GB RAM társaságában.

A Diablo 2: Resurrected technikai értelemben véve inkább egy remaster, mint egy teljes remake. A játék alatt futó motor szinte teljesen megegyezik az eredetivel, papíron az eredeti játék offline mentéseinek importálására is lehetőségünk van.

 

A fentebb is látható, elképesztő módon kidolgozott 3D modelleket a fejlesztők a 2D sprite-okra teszik rá egyfajta rétegként, így tudunk egy kattintással váltogatni a legacy és az új vizuális felhozatal között. Kétségtelen, hogy a Blizzard designerei nem fogták vissza magukat, ami a részletességet illeti, így már annyira nem is lepődünk meg a 1080p+ ajánlott gépigényén, ezeket valahogy bizony ki kell rajzolnia a gépünknek. Ráadásul nem csak a szörnyek modelljei frissültek, hanem gyakorlatilag az összes effekt, tereptárgy rendelése is sokkal izzasztóbb feladat lesz majd.

Az ultrawide monitorok tulajdonosainak is van egy rossz hírünk, a Blizzard még a megjelenés előtt kivette a támogatást, mert grafikai és játékmechanikai problémákat okozott a játékban. Dolgoznak ezek kijavításán, addig a 19:9-es aránnyal kell beérnünk, mely a 21:9-es monitorokon is már  zavaró black barokat eredményez.

Várjátok már a startot?

https://leet.hu/shop/back2school/

×