Reméljük tényleg bejön az IDC elemzése.

Az IDC friss kutatása azt vizsgálta, hogy miként változhat a félvezetőpiac az elkövetkezendő években. Fontos kérdéskör ez, hiszen jelenleg még erősen chiphiányban szenvednek a gyártók, így nem tudnak elegendő mennyiségű hardvert a piacra dobni. Ennek eredményét pedig már ismerjük, az egekbe szöktek a videókártya árak, de más PC kiegészítők sem lettek olcsóbbak.

A jó hír az, hogy már idén enyhülhet a hiány!

Ha hihetünk az IDC számainak, akkor a piac idén 17,3 százalékot növekszik, szemben a tavaly mérhető 10,8 százalékkal. Ezen a fonalon továbbhaladva az sem elképzelhetetlen, hogy az év végére már némileg enyhülhet is a chiphiány, 2022 közepére pedig tökéletes összhangban lesz a kereslet és kínálat. Ha még tovább akarunk tekinteni, akkor az elemzés alapján az üzembővítéseknek hála 2023-ban kapacitásfelesleget tapasztalhatunk majd a piacon, mely jó esetben akár még árcsökkenéssel is járhat.

Az IDC szerint az 5G-hez szükséges chipek generálják a legnagyobb növekedést, de nem kell féltenünk a konzolok vagy épp az okosotthonnal kapcsolatos eszközök piacát sem. Reméljük tényleg megegyezik majd a valósággal a fenti elemzés és jövőre végre baráti árakkal találkozhatunk a polcokon.

Forrás: HWSW

https://leet.hu/shop/back2school/

×