Tisztességes frissítést adtak ki a Valve fejlesztői.

Az elmúlt napokban meglehetősen érdekes Twitter üzenetek jelentek meg a CS:GO hivatalos profilján. Ilyen szintű teaserek általában nagyobb jelentőségű frissítések vagy Operation előtt szokták ellepni a közösségi oldalt. Ezúttal sem volt másképp, a Valve szerda hajnalban ledobta az atomot és elstartoltatta a legújabb Operationt.

Íme az Operation Riptide!

Operation Riptide

A CS:GO játékosok már régóta ki voltak éhezve egy nagyobb update-re, a fejlesztők még a Major előtt le is szállították azt. Nézzük, hogy milyen újdonságokra számíthatunk az elkövetkezendő hetekben, hónapokban.

Az új érmek

A Riptide egy cápa tematikájú Badge-et kapott, melyet az elmúlt Operationökhoz hasonlóan ismét bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokban lesznek elérhetőek, attól függően, hogy mennyi küldetés teljesítünk a belépő időtartama alatt. Minden héten új feladatokat kapunk, melyeket Casual, Competitive, Danger Zone vagy épp Deathmatch játékmódokban kell végrehajtanunk.

Private Queue

A Valve egy régóta kért funkciót implementált a játékba. A felhasználók egy szűk, zárt csoportban saját meccseket futtathatnak a Valve szerverein. Így végre nem kell külsős szolgáltatókat használni ilyen célra, elég lesz a játék beépített megoldása.

Játékmód változások

A fejlesztők gondoltak mindenkire. A DM és az „MM” meccsek is új lehetőségekkel bővültek. Ha akarjuk, akkor a klasszikus DM szabályokat követjük, de ha szeretnénk akkor az FFA sem lesz többé akadály. A meccsek hosszát is lerövidíthetjük, a „Short Match”-eken is ugyanúgy „MM” szabályok lesznek érvényben, ám elég 9 kört nyernünk a győzelemhez, mely sokkal barátságosabb meccs időket eredményez, mint az alapértelmezett 16. Természetesen ugyanúgy figyelembe veszi a skill ratinget mindkét változatban.

Fegyver, gránát változások

  • A legtöbb játékmódban eldobhatóak lesznek a gránátok, na de nem úgy, mint eddig! A barátainknak a fegyverekhez hasonló módon odavethetjük a gránátokat, hátha ők jobban érzik abban a körben.
  • Az M4A1-s mostantól többet sebez testre, míg a Deagle-ön kicsit gyengítettek a fejlesztők. A Dual Beretta pedig olcsóbb lett.
  • Kicsit átdolgozták Dust 2 „Mid” láthatóságát is a fejlesztők

  • Finomítottak az Arms Race és Demolition játékmódokon is

Riptide Case

17 új skinnek érkezik az Operation hivatalos ládája, új késmodellt ezúttal nem kaptunk, a Gamma Doppler kések közül dobálhat majd a ládikó. További kollekciók, ügynökök és matricák is érkeznek a játék boltjába, ezeket ide kattintva érheted el.

In-game bolt

A hetek során begyűjtött csillagjainkat ismételten elkölthetjük a játék Operation boltjába. A lehetőségek hasonlóak az előzőhöz, ismét vehetünk ládát, matricákat vagy épp egy véletlenszerű tárgyat az új kollekciók valamelyikéből. A fenti, hivatalos screenshot azt sejteti, hogy a konkrét ügynökök mellett ezúttal konkrét fegyvereket is vehetünk, ám ez nem teljesen van így. A ritkaságok mi választhatjuk meg, de a maga a kidobott fegyver maga véletlenszerűen kerül eldöntésre a játék sorsolása alapján.

Riot Shield

Sokak nagy kedvence, a pajzs ismét tiszteletét teszi a játékban. Egyelőre a casual, hostage pályákon lesz majd megvásárolható a CT-k számára, mint „heavy weapon”.

Új pályák

Nincs Operation mappool változások nélkül, ismét bővítették a fejlesztők a játszható pályák számát, ezúttal öt újdonság teszi tiszteletét a játékban.

  • County
  • Ravine
  • Extraction
  • Instertion II 
  • Basalt

Méret, árak

A frissítés mérete körülbelül 2GB, az utóbbi idők egyik legnagyobb update-jét köszönthetjük benne. A belépőt in-game és a Steam felületén is megvehetjük, az ára 12.75 euró, várhatóan 2022 februárjáig tart majd az Operation Riptide. A múltkori tapasztalatokból kiindulva simán visszahozhatjuk ezt, ha okosan vásárolunk az in-game boltból.

Combos kis frissítés

https://leet.hu/shop/back2school/

×