A mai nap folyamán arra keressük a választ, hogy milyen megoldást tudnánk elképzelni a sokat töltögető és nagy pinggel játszó Siege playerekre.

Sokféle Rainbow Six: Siege játékos van. Van olyan, aki arra vár, hogy mások számára betöltsön a játék, és vannak olyanok, akik maguk töltenek. Vannak olyanok, akik hatalmas pinggel játszanak és töltenek is, míg a játék ki nem dobja őket. Vannak olyanok, akik a rossz ping miatt veszítenek. A felsoroltak alapvetően mind problémát jelentenek a játékosok számára, amit meg kéne oldani.

De mi legyen a magas pinggel játszó és sokat töltő játékosokkal?

Sok-sok töltés

Valószínűleg te is tapasztaltál már olyat, hogy a játékban nagyon sokat kell várni arra, hogy egy-egy játékos számára betöltsön a játék. Ilyenkor néha hosszú-hosszú percekig kell várni, akár egy emberre, miközben mindenkinek fogy a drága ideje és türelme. Persze a Rainbow Six: Siege rendszere előbb-utóbb kidobja a sokat töltő játékosokat, de talán túl sokáig kell erre várni. A megoldásra több tippünk is van.

  • -A sokat töltő játékosokat sokkal hamarabb tegye ki a játékból a rendszer, felajánlva a visszatérés lehetőségét a meccsbe.
  • -Hogy ne a többi játékosnak kelljen irreálisan sokat várakoznia, legyen lehetőség arra, hogy kiszavazzuk a játékost a meccsből.
  • -Egy adott meccs adott időn belül (mondjuk 2 perc) akkor is induljon le, ha valaki tölt. Ne a többi játékos szívjon! Ha nem is dobja ki a töltő játékost, nélküle ugyan, de induljon el a meccs.

Az alábbi klipben csak 30 másodperc a töltés, de van, aki akár 10-20 percet is vár.

Loading times in ranked from Rainbow6

Sajnos persze egyik megoldás sem az igazi, hiszen vannak olyan helyzetek, amikor valaki számára a játék önhibáján kívül tölt sokat. Nem sikerül megfelelően csatlakozni a szerverre, megszakad a kapcsolat, nem megfelelő az internetelérés, nem elég erős a gép, nincs SSD. Sok oka lehet a hosszú töltési időnek, az viszont biztos, hogy néha nagyon meghosszabbítja az amúgy sem kevés várakozást. Mi lehet a megoldás?

Magas ping

Korábban a magas ping a Siege-ben óriási probléma volt. Voltak ugyanis olyanok, akik szándékosan növelték meg a pinget, hogy előnyre tegyenek szert a játékban. Ezzel lehetőségük volt arra, hogy előbb lelőljenek téged, miközben te még nem is láttad az ellenfelet. A ping-befolyásolás problémáját elvileg már kivették a játékból, hiszen akinek hosszan irreálisan magas a pingje, azt a rendszer kidobja a játékból.

Bad Ping… from Rainbow6

Persze itt is előfordulhat, hogy valakinek önhibáján kívül magas a ping-száma, például a rossz szerverkapcsolat vagy a hirtelen belassuló internet miatt. Ugyanakkor egyetérthetünk abban, hogy ez valóban bosszantó, amit jól mutat az alábbi klip. Ebben az esetben nem is tudjuk, mi lehet a megoldás, ugyanis a magas pinggel még mindig lehet csalni.

Got screwed by ping real hard this time from Rainbow6

Amikor a rendszer hosszan magas pinget tapasztal, előbb-utóbb kidobja a játékból a playert. Sokszor tapasztalom azonban, hogy valakinél a magas ping ingadozik. Mondjuk 20-40-100 és 10 ezer között. Egyszer irreálisan magas, aztán mielőtt a szerver megszakítaná a kapcsolatot, visszaesik 40-re. Persze lehet, hogy ez éppen a rossz internet miatt van, vagy éppen tölti le a Szomszédok minden évadát, de a játékosok számára ez frusztráló lehet.

Szerinted mi lehetne végleges megoldás a magas pinggel játszó és sokat töltő játékosokra?

×