Kiderült, hogy pontosan mekkora akkumulátorok kerülnek az iPhone 13-as modellekbe, amik már biztosan tovább bírják majd, mint a 12-es készülékek.

Az iPhone-ok egyik legégetőbb problémái sokáig az akkumulátorok voltak, ugyanis messze híresek voltak arról, hogy más gyártókhoz képest igen hamar lemerülnek. Emiatt pedig az Apple is nagy hangsúlyt fektetett a legutóbbi bemutatóján az iPhone 13-as modellek aksijára, melyek a vállalat elmondása szerint a 12-höz képest jóval tovább fogják bírni egyetlen töltéssel.

A Chemtrec oldalán pedig most konkrétabb adatokat is megadtak az új készülékek üzemidejével kapcsolatban, és nem meglepő módon az iPhone 13 minden verziójába nagyobb kapacitású aksi került. Ez már csak azért is egy jó hír, mert azt is jól tudjuk, hogy az új A15-ös chip az elődeihez képest valamivel kevesebb energiát használ, ami azt jelenti, hogy a számbeli különbségek nem feltétlenül tükrözik a napi élettartam növekedését.

A közzétett statisztikák szerint az iPhone 13 mini 9,57 wattórás, 2438 mAh-s akkumulátorral rendelkezik majd, ami körülbelül 11,6%-os növekedést és plusz 1,5 órát jelent az iPhone 12 minivel szemben. A sima iPhone 13-ba egy 12,41 wattórás, 3240 mAh-s akkumulátor kerül, ami 15%-os, 2,5 órás növekedést jelent.

Ami érdekes, hogy az iPhone 13 Próba kisebb akkumulátor kerül, mint a sima modellbe, a maga 11,97 wattórájával és 3125 mAh-val, ami a 12 Próhoz képest – ami pontosan ugyanazt a méretű akist kapta mint a kisebb testvére – még így is 11%-os növekedést és 1,5 órányi plusz üzemidőt jelent.

Végül pedig a legnagyobb modell, az iPhone 13 Pro Max aksijának kapacitását is megtudtuk, amit 16,75 wattórában, 4373 mAh-ban állapíthatunk meg, ami az Apple szerint 28 órányi folyamatos videolejátszásra lesz képes, ami két és fél órával több, mint korábban. Ez 18%-os növekedés a tavalyi 12 Pro Max-hoz képest, amelyben 14,13 wattórás 3687 mAh-s akkumulátor szunnyadt.

Mint mondtam, az újabb típusú chipek miatt az új készülékek üzemidejének növekedését ne feltétlenül ezekben a számadatokban keressük, hiszen a valóságban ezek akár lehetnek többek is. Ami viszont fontosabb, hogy a megnövekedett akkumulátorok miatt az iPhone 13-asok valamivel nehezebbek lesznek elődjeiknél, ami egy sajnálatos, de szükséges, elkerülhetetlen és lenyelhető kompromisszum.

via – 9to5mac

×