A Geekbenchen bukkant fel pár benchmark.

Az Apple kedden leplezte le az új iPhone-okat, iPadeket és az Apple Watchot. Az iPhone-ok és a legújabb iPad Mini a cég A15 névre hallgató chipjét kapta, mely az állításuk szerint akár 50%-ot is képes hozni a konkurenciába szerelt egységekhez képest.

Nos, be is futottak az első Geekbench mérések!

A15 – Geekbench

Úgy tűnik az Apple nem hazudott, az iPhone 13 (Pro) számai magukért beszélnek. A 6GB memóriával megáldott telefon 1734-es pontszámot ért el egymagos teljesítményben, de a multicore 4818-as pontszám sem olyan, amit takargatni kellene. Az Apple a Pro és Pro Max modellekbe négy grafikus mag helyett ötöt pakolt, így az A15 közel 50%-ot ver az előző, A14 chipre a Metal (GPU-t izzasztó) benchmarkokon.

Csak, hogy legyen egy kis összehasonlítási alapunk, a következő generációs Samsung Exynos 2200 jóval gyengébb, 1073 / 3398 pontszámokat mutat jelenleg, de előfordulhat, hogy a Samsung direkt visszafogja a startig. A tényleges megjelenésig azonban érdemes ezeket az adatokat óvatosan kezelni, ám az már kiderült, hogy az Apple ismét jóval a többi gyártó fölé lőtte be a teljesítményt. Az iPad Miniben kicsit visszafogták a SoC erejét, de az is kiváló választás lehet a felhasználók számára, szép munkát végeztek a tervezőmérnökök.

https://leet.hu/shop/back2school/

×