Az EA és a DICE végül úgy döntött, hogy egy hónappal később adja ki a Battlefield 2042-t. A döntésnek persze meg van az oka.

A napokban arról számoltunk be, hogy egyes bennfentes források szerint késni fog a Battlefield 2042 tervezett megjelenése. A szivárogtatók szerint a játék akár 2022 márciusáig is késhetett volna, ám a fejlesztők végül gyorsan befagyasztották a pletykákat. Tegnap este gyorsan közzétették, hogy a játék valóban késni fog, de csak egy hónapot.

A Battlefield 2042 új megjelenési dátuma 2021. november 19.

Miért?

A cég szerint a koronavírus-járvány miatt előre nem látott kihívásokkal kellett szembenéznie a fejlesztőcsapatnak. Mivel a játékot a következő generációs technológiákkal kívánják kiadni, ezek a nehézségek lassították a munkafolyamatot.

„A jelenlegi körülmények miatt a fejlesztők otthon dolgoznak. Amellett, hogy keményen dolgoznak, fontosnak tartjuk, hogy több időt szánjunk arra, hogy a Battelfield 2042 a játékosok számára megfelelő legyen” – fogalmazott a DICE.

Sokak szerint pénzügyi szempontból nem tett jót a vállalatnak az a pletyka, hogy a játék hónapokat késni fog, ám az EA nem számít komolyabb veszteségre. A cég valójában nagyon jól járt a világjárvánnyal, hiszen nagyon sokan kezdtek el az otthon töltött idő alatt játszani. Az EA részvényei 33 százalékkal emelkedtek az elmúlt évben.

A videojátékok iránti kereslet továbbra is emelkedik: az NPD kutatócég adatai szerint az amerikai videojáték-eladások rekordot értek el, 4,4 milliárd dollárt augusztusban.

Nagyon reméljük, hogy a Battlefield valóban megjelenik novemberben, és nem jár úgy, mint a Cyberpunk 2077, ami sokszoros késéssel jelent meg, amikor már mindenkinek elment a kedve tőle.

https://leet.hu/shop/back2school/

×