Rossz hír azok számára, akik a kisebb tárhellyel rendelkező modelleket választanák – 4K 30FPS csak a drágább iPhone-okon lesz elérhető.

Az Apple ProRes videótömörítési formátumának támogatása kétségtelenül az iPhone 13 Pro egyik legjobb új funkciója, de sajnálatos módon a 4K felbontású videofelvétel a másodpercenkénti 30 FPS számmal csak a 256 GB vagy annál nagyobb tárhelyű modellekre korlátozódik.

A ProRes magas színhűséget és képminőséget kínál viszonylag alacsony tárhely igénnyel, ami közel tökéletes a mobilos tartalomgyártáshoz. A codec a meglévő utómunkákban is meglehetősen széles körben elterjedt, és olyan programokba exportálható, mint például a Final Cut Pro.

Az Apple iPhone 13 Pro leírása szerint a ProRes 4K-ban 30fps sebességgel kizárólag a 256 GB-os, az 512 GB-os és az 1 TB-os modelleken lesz elérhető. A 128 GB-os modell 30fps sebességgel ugyan képes ProRes felvételeket készíteni, de azokat csak 1080p felbontásban.

Az Apple nem magyarázta el konkrétan a korlátozás okát, de valószínűsíthető, hogy a 128 GB-os változat nem biztosítja a 4K videók készítéséhez szükséges adatátviteli sebességet.

A ProRes a tervek szerint nem az iPhone 13 Pro-val debütál a jövő heti megjelenésekor, hanem egy ősszel érkező későbbi frissítésben fog érkezni. Az Apple a fejlett kameratechnológiák megjelenését már többször is eltolta, az elmúlt években a ProRAW, a Deep Fusion és a Portré mód is az iOS frissítésekkel érkezett a készülékekre.

A ProRes mellett az iPhone 13 Pro számos kamera hardveres és szoftveres fejlesztést tartalmaz, például optikai képstabilizációt az új 3x-os teleobjektíven, új ultraszéles modult makrófunkcióval, új Cinematic módot, éjszakai módot minden kamerán és még sok mást.

via – Apple Insider

https://leet.hu/shop/back2school/

×