A Microsoft semmit sem hagy érintetlenül, még a Lomtár is szintet lép a Windows 11-ben.

Már csak hetekre vagyunk a Windows 11 megjelenésétől, úgy pedig egyre több újdonságra derül fény. A legnagyobb átalakuláson természetesen maga a kezelőfelület és a kinézet esik át, de a felhasználóknak egy sor újabb funkcióval és rendszerbeli változással is meg kell ismerkedniük.

Az egyik ilyen különleges és egészen fontos megújulás a Lomtárat fogja érinteni, amit a tesztelésekben résztvevő Insider tagok már megismerhettek – köszönhetően a Windows 11 Build 22454.1000 verziónak, ami magával hozta.

A Lomtár ikonja szokás szerint megváltozik, de egy csomó új hasznos „gyorseléréssel” is bővül. Legalábbis a jobb egérgombbal való kattintásra az eddiginél több lehetőség várja a felhasználókat, melyekkel különböző Windows 11 eszközöket érhetünk el. Sőt, a legördülő menü segítségével jóval egyszerűbb lesz a Lomtárat a Start menüben rögzíteni – ami ez utóbbi teljes megváltozása miatt is hasznos funkció lesz.

Az új Windows operációs rendszer október 5-én jelenik meg, ami nem sokkal később fokozatosan válik ingyenesen elérhetővé a felhasználók számára.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a Windows-t használók többsége, egészen pontosan több mint a felük tervez a megjelenéskor felfrissíteni a 11-re, de negyedüknek nincs olyan gépe, amely megfelelne a Microsoft által lefektetett minimális rendszer követelményeknek.

via – TechRadar Pro

https://leet.hu/shop/back2school/

×