Már gőzerővel robog a Vanguard Béta, a legújabb CoD rész ráadásul úgy tűnik visszahozza a tudás alapú meccseket is. Egyelőre sajnos hibásan.

A tudás alapú meccsek, vagyis SBMM (Skill-Based Match Making) már régóta ingoványos terület a Call of Duty világában. A korábbi CoD részekben már megbukott párszor ez a kísérlet, hiszen Warzone-ban és Cold Warban is túl nehéz köröket szült az algoritmus.

 

A helyzet pedig most úgy tűnik, a Vanguardban is ugyanaz. A jól teljesítő streamereket legalábbis biztosan egymás ellen dobálja be. Hogy miért baj ez egy tartalomgyártónak? Leginkább azért, mert egész nap a játékot pörgetve, sokkal nagyobb tudásra és rutinra tesz szert a normál játékosoknak. Ezáltal könnyebben szerez győzelmeket, emiatt sokan nézik majd a csatornáját, egyszerű a képlet.

De ha folyamatosan egymás ellen játszik 4-5 streamer, akkor 3-4 csatorna nézői csalódni fognak a végén, hiszen győztes csak egy lehet. A nagyobb baj azonban nem is az erős lobbyk jelenléte, hanem a meccs végi szétkapcsolás. Az SBMM rendszerében ugyanis nem lehet csak úgy ugrálni a meccsekbe.

Ha vége egy körnek, a lobbyt minden esetben szétdobja a játék.

 

Hiszen a tudás alapú meccseknek pont az a lényege, hogy csak akkor induljon, ha a játékosok mind hasonló szinten állnak. A játékosok viszont nem szeretnének várni, míg összegyűlik a megfelelő számú, hozzájuk hasonló csapat. Illetve, ahogy CouRage is leírta, imádják, ha vége egy meccsnek, és egyből lehet menni a következőre, akár ugyanazok ellen, mint az előbb. Így lehetőséget adva a revansra korábban vesztes félnek.

A rossz hír tehát, hogy az egyébként sem túl népszerű SBMM visszatérhet a Vanguard meccseken. Ideje lélekben felkészülni.

 

×