Egészen elképesztő, hogy az Amazon Games új MMORPG-je, a New World open beta hány játékost vonzott, az egyik legnépszerűbb játék a Steamen.

Az Amazon Games MMORPG játéka, a New World hivatalosan szeptember 28-án jelenik meg, nemrég tartották viszont a nylít béta időszakot. Egyik kedves olvasónk, aki még alfa-tesztelő volt, korábban egy hosszú beszámolót küldött nekünk a játékról. Ha érdekel, mindenképp olvasd el.

Az MMO hatalmas népszerűségnek örvend, el is ért egy fontos mérföldkövet.

Való igaz, hogy nem indult zökkenőmentesen játék. A zárt béta alatt hatalmas botrányba keveredtek a fejlesztők, mivel elvileg a játék tönkretette a videokártyákat. Ezt a hibát persze azóta javították. Valahogy ezt megbocsájtották a játékosok, mivel az open beta hihetetlenül sikeres lett.

Az open beta első napján a csúcs 140000 egyidejű játékos volt. A pontos szám valószínűleg 141 585 vagy 141 668 körül van, a SteamCharts és a SteamDB szerint.

A Valve hivatalosan nem teszi közzé az aktív játékosok számát, tehát a statisztikák független oldalakról származnak. A SteamDB és a SteamCharts azonban egyaránt a Steam belső adatbázisából származó információkra támaszkodik. Bár ez nem pontos szám, mindenképp lenyűgöző.

Ez azt jelenti persze, hogy a Steamen a játék hamar bekerült a 10 legtöbbet játszott cím közé. Az open beta egyébként szeptember 12-ig tart, így már csak egy nap van, hogy bárki kipróbálhassa.

Érdemes megjegyezni, hogy 141 ezer még mindig jóval kevesebb, mint amit az New World zárt bétája ért el. A korábbi beta alatt több mint 200 ezer játékos játszott egyidőben. A játék a Twitchen is igen népszerű volt: az open beta 721 ezer megtekintést ért el. Ez majdnem kétszer annyi Twitch nézőt jelent, mint a platform „Általános csevegés” kategóriája. Eközben a Twitch második legnézettebb játéka volt a napokban.

Persze korai lenne megmondani, hogy a játék hosszútávon milyen eredményeket érhet. Lehetséges, hogy szeptember 28 után a világ legkedveltebb MMO-ja lesz. Ez persze rossz hír lehet a World of Warcraft számára.

Neked tetszik a játék?

https://leet.hu/shop/back2school/

×