A God of War: Ragnarök nem csak lehet olyan jó, mint az előző rész, de könnyen túl is szárnyalhatja azt. Erre számíthatunk Kratos és Atreus újabb kalandjában!

Tegnap este a Sony ledobta az atomot, és bemutatta a PS5-éra elejének legnagyobb zászlósait. Volt itt Pókember 2, Rozsomák, Alan Wake, KOTOR, Ghostwire: Tokyo, Forspoken, és amire mindenki izgatottan várt, végre láthattuk a God of War: Ragnarököt.

Sőt, nem egy szimpla animált előzetest mutattak belőle, hanem egyenesen játékmenet felvételeket is. Láttuk, hogy a tinédzserkorba lépő Atreus és a mindig mogorva Kratos újabb képességekre tesznek szert, amit muszáj is lesz kamatoztatniuk, hiszen az előző rész során csúnyán felmérgesítették Thort és korábbi szövetségesüket, Freyát.

Közülük utóbbival elég sokat találkozhattunk, Thort azonban még nem láthattuk, azon túl, hogy revolverhős cowboyokat idéző módon tartja kezét az oldalán nyugvó Mjölnir mellett. Az persze garantált, hogy el is fogja sütni, amihez várhatóan Kratosnak és Atreusnak is lesz egy-két keresetlen szava – még ha a villámisten haragja és bosszúvágya nem is alaptalan.

Erről szól majd a Ragnarök

Erről már nem is nagyon kell találgatnunk, ugyanis a fejlesztők egy blogposztban minden fontos részletről lerántották a leplet – olyanokról is, melyek az előzetesből nem feltétlenül derülnek ki. Az egyik ilyen például, hogy a folytatásban javarészt a korábban megismert hat helyszínen fogunk barangolni, csak más köntösben, melyek mellé becsatlakozik a kilencből eddig lezárt három birodalom – Vanaheim, Svartalfheim és Asgard.

Ez azt jelenti, hogy a kaland egy pontján eljutunk a skandináv istenek otthonába is.

Az oda vezető út azonban most sem lesz egyszerű, sőt, egy egészen nagy istenháború készülődik kibontakozni, amiben Kratos és Atreus szerepe igen jelentős lesz. A nagy egész viszont sok kicsiből áll össze, vagyis a központban a kissé rideg apa és nyughatatlan és végtelenül kíváncsi fia kapcsolata lesz. A fejlesztők különösen kiemelték Atreust, akit csillapíthatatlanul hajt a vágy, hogy megismerje az örökségét, amit anyja hagyott rá, egyúttal megtalálja a helyét és szerepét a világban. Ez közel sem lesz egyszerű feladat számára, hiszen apja semmire sem vágyik jobban, mint hogy végre békén hagyják őt, és biztonságban tudhassa fiát.

Ez ugyebár azért is fontos, mert még az is lehet, hogy otthagyja a fogát a Thorral vívott harcban, legalábbis a prófécia szerint, amit csak ő látott, minden esélye megvan rá. És hogy pontosan hogyan is néz ki Kratos legnagyobb ellenfele?

Nos, már ezt is pontosan tudhatjuk, ugyanis az eseményt követően a Santa Monica és a God of War művészeti vezetője, Raf Grassetti annyira nem bírt az izgatottságával, hogy teljes valójában megmutatta nekünk a skandináv mitológia egyik legismertebb alakját. Legalábbis azt, hogyan képzelték el őt.

Így néz hát ki Thor, a mennydörgés, a villám és a viharok istene:

Kép

A képet elnézve pedig megállapíthatjuk, hogy Thor kemény dió lesz. Nagyon, nagyon kemény. Pontosan úgy néz ki, ahogyan az ember elképzeli a legerősebb vikinget, aki nem csak az ellenfele koponyáját zúzza be könnyedén, de bizony simán az asztal alá iszik bárkit egy sörversenyben is. Bátran állítom, hogy Thor ábrázolása az eddigi legvalósághűbb (vagyis a legközelebb áll a mitológiához), és véleményem szerint a legkeményebb, amit eddig láthattunk (vagyis látni fogunk) mozgóképen.

Nagyjából erre számíthatunk a God of War: Ragnarökben, aminek minden esélye meg van arra, hogy ne csak felérjen az instant klasszikussá vált elődjéhez, hanem még túl is szárnyalja azt. 2022-ben ezt is megtudjuk, csak győzzük kivárni.

Te előrendeled a játékot? Mit szólsz Thor realisztikus kinézetéhez?

https://leet.hu/shop/back2school/

×