Vex, az új Yordle csatlakozik a League of Legends világához a 11.19-es frissítésben.

A heves kritikák ellenére a Rise of the Sentinels esemény rengeteg tartalmat hozott a Riot összes játékába, a legnagyobbak közül Akshan, a Rogue Sentinel és Vex, egy új Yordle bajnok debütálása, aki segített Viego útja során, hogy meghódítsa Runeterrát és visszaszerezze Isolde lelkét.

Most, majdnem egy hónappal az esemény lezárása után a Riot végre megmutatta az új mágus bajnok első megjelenését, aki az árnyék erejének köszönhetően erőteljes képességekkel rendelkezik, komor, de bájos hozzáállásával együtt.

Nézzünk meg mindent, amit Vexről tudni lehet.

Vex lesz a League első új Yordle-je 2016 óta, egy mid-lane mágus, aki utálja a napsütést, a boldogságot és a bajnokokat, akik végigrohanják a Summoner’s Riftet. Ő egy csüggedt, sötéten öltözött Yordle bajnok, aki nagyon fontos szerepet játszott a Ruined King történetében, mivel ő volt az, aki hatalmat adott a Ruin terjeszkedésének a Runeterrán belül, miközben hűséges segítőjeként követte Viego-t is.

Eredetileg úgy tervezték, hogy a Sentinels of Light esemény alatt, Akshan előtt jelenik meg, azonban a képességeinek megváltoztatása miatt késett a megjelenése, hogy kiemelkedőbb szerepet kapjon a mid lane-en belül, klasszikus mágusból burst mágussá válva.

A képességeit a titokzatos árnyéka működteti, amely úgy tűnik, hogy Vex minden egyes parancsát követi is, és ahogy a fejlesztési frissítésekből megtudtuk, minden képessége új technológiával fog rendelkezni, hogy megmutassa a burst erejének teljes potenciálját.

Nézzük is mit tud az új Yordle:

Passzív – Bú és bánat

  • Bú – Vex időnként Bússá válik, ilyenkor a következő képessége megszakítja az ellenfelek rohamait, és megrémíti őket.
  • Bánat – Ha egy ellenfél Vex közelében hajt végre rohamot vagy bármilyen teleportálást, egy Bánat jelző kerül rá. Vex következő alaptámadása berobbantja a jelet, ami bónusz varázssebzést okoz, és csökkenti a Bú hatás töltési idejét.

Q – Szomorú fuvallat

  • Vex egy hullámot lő ki, amely varázssebzést okoz mindenkinek, akin áthalad. Rövid késleltetést követően a hullám felgyorsul, de csökken a szélessége. A képesség felrobbantja a Bánat jelzőt minden eltalált ellenfélen.

W – Személyes tér

  • Vex pajzsot von maga köré, és lökéshullámot bocsát ki, amely varázssebzést okoz a körülötte lévő ellenfeleknek. A Személyes tér felrobbantja a Bánat jelzőt minden eltalált ellenfélen.

E – Növekvő sötétség

  • Árnyék a kijelölt helyre repül, és útközben egyre nagyobbra nő. Érkezéskor varázssebzést és lassítást okoz, valamint Bánat jelzőt helyez az ellenfelekre.

R – Árnyékroham

  • Árnyék a kijelölt irányba repül, és varázssebzést okoz az első eltalált ellenséges hősnek, akit meg is jelöl. Vex a képességet újraaktiválva utasíthatja Árnyékot, hogy rántsa őt a megjelölt célponthoz, aki ekkor további varázssebzést szenved el.
  • Ha a megjelölt célpont meghal nem sokkal azután, hogy az Árnyékroham megsebezte őt, Vex néhány másodpercig ismét aktiválhatja a képességet.

Természetesen már videó is készült Vex képességeiről:

 

Mit gondoltok, mennyire lesz erős az első hetekben ez a kis komor Yordle?

https://leet.hu/shop/back2school/

×