A Sony nem túl játékosbarát módon alakította ki a Horizon második részének kiadásait, ami miatt elképesztően sokan kritizálták a céget, aminek meglett az eredménye.

Mint ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, a Sony egészen pénzre éhes, és egyáltalán nem játékosbarát oldalát mutatta a Horizon: Forbidden West kiadásainak kialakításakor.

A február 18-án érkező Horizon-folytatást ugyanis azok, akik PS4-re veszik meg semmilyen formában nem tudnák a PS5-ös verzióra frissíteni. Ehhez vagy külön meg kell venniük az újgenerációs kiadást, vagy már előre a jóval drágább Deluxe Edition-t kell kosárba rakniuk – úgy, hogy egyébként a PS5 képes lesz futtatni a régebbi verziót.

Volt is nagy felháborodás a játékosok és a sajtó részéről is, így tulajdonképpen várható volt, hogy valamin változtatni fog a Sony. Ez pedig meg is történt, ugyanis maga Jim Ryan, a PlayStation-ágazat legelső embere ismerte el az óriási baklövést, amiért elnézést is kért. Nem mellékesen pedig hozzátette, hogy

a Horizon: Forbidden West next-gen frissítését ingyenesen fogják adni a PS4 játékosoknak, viszont ez lesz az utolsó olyan PS-exkluzív, amivel így járnak el.

Sajnos, nem sajnos a további PS5-ös upgradekért már fizetni kell. Ez nyilván csak azokra a játékokra vonatkozik, melyek megjelennek mindkét generációs masinára – vagyis felárra kell számítani a God of War: Ragnarok esetében is. Ez mindösszesen a két eltérő árazás közötti különbséget, vagyis 10 dollárt/eurót jelent, ami nagyjából a forint változékony árfolyamát tekintve 3-4000 forintra tehető.

A döntés teljesen érthető és indokolt, hiszen a PlayStation 5 verziók nem csak grafikai tuningot, hanem teljesen új funkciókat is jelentenek. Ilyen többek között a DualSense kontroller haptikus visszajelzése, amit ugyancsak le kell fejleszteniük a csapatoknak, de ilyenek lehetnek a megújult és sokrétűbb kisegítő lehetőségek is, melyekkel szintén sokat dolgoznak a csapatok.

Ez a rendszer egyébként sokáig nem is lesz velünk, hiszen haladva a konzolgenerációban egyre kevesebb játék fog megjelenni mindkét gépre. A Sony korábbi kommunikációjából kiindulva ennek nagyjából még két, maximum három évet jósolhatunk.

via – Engadget, TweakTown

https://leet.hu/shop/back2school/

×