Egy évnyi kényszerű kihagyás után idén ismét megrendezésre kerül a Magyarországon egyedülálló fülei retro számítógép kiállítás.

Immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre az ország egyik legegyedülállóbb kiállítása, a retro számítógépeket egészen elképesztő mennyiségben bemutató Bacsis Retro Számítógép Kiállítás – röviden csak BRSZK.

A BRSZK az elmúlt évek során különösen kinőtte magát, a legutóbbit például már egy 800 négyzetméteres sportcsarnokban tartották, ami az időközben becsatlakozott kiállítók, és a megnövekedett érdeklődés miatt indokolt is volt. Ez azért lehet meglepő, mert ugyan Magyarországon valóban különleges és hiánytalan kiállítás ez, de nem a fővárosban, és még csak nem is egy nagyvárosban, hanem a Balatontól nem messze található Fülén rendezik meg.

A BRSZK mögött Orsovai „Bacsis” Sándor áll, aki „annak idején” önköltségen kezdte a szervezést, amit a mai napig tart is. Mindezért pedig csak a lelkes arcokat szeretné viszont látni, maga a kiállítás teljesen ingyenesen látogatható.

Ha egy kicsit is érdekel a számítástechnika és/vagy a videojáték, akkor mindenképpen pattanj autóba! Elmondom miért!

Kép: Logout

A rendezvényen több hiper-lelkes kiállító jóvoltából a PC fejlődéstörténetének összes fontos – és kevésbé fontos állomását megtalálod, legyen az Acorn, Spectrum, C64, vagy egy gázplazma kijelzős masinéria – egészen a jelenig. Sőt, a legtöbb gépen még játszani is lehet majd, teljessé téve a nosztalgiát, vagy pont hogy megismerve a múltat. Bárhogyan is, az élmény garantált.

De itt még nincs vége a látnivalónak, ugyanis (sok-sok más mellett) több tucatnyi legendás VGA és CPU várja, hogy az ő történelmüket is megismerjék, vagy felelevenítsék az ellátogatók. Mindezen túl pedig egy egészen vad mennyiségű PC-s játékgyűjteményt is megcsodálhatunk, de lesz retro lanparty- és gyereksarok is, hogy semmiképp se unatkozzon senki sem.

Viszont!

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány ismét hullámzani látszik, ezért mindenki biztonsága érdekében szükséges óvintézkedéseket kellett hozniuk. Az egyik ilyen, hogy a gépeket és az asztalokat másfél méterre rakták egymástól, a másik, hogy csak azok mehetnek be a kiállításra, akik rendelkeznek érvényes oltási igazolvánnyal.

Mivel a következő napokban és hetekben sajnos korlátozó intézkedéseket vezethet be a kormány, a szervezők mindenképpen azt javasolják, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon, mivel ezen áll vagy bukik az idei BRSZK. 

A 6. Bacsis Retro Számítógép Kiállítás 2021. szeptember 18-19-én, teljesen ingyenesen lesz látogatható, aminek helyszíne: Füle, Petőfi Sándor utca 12. (Az iskola tornacsarnoka).

Fun fact: Orsovai „Bacsis” Sándor volt az, aki 2008-ban kipróbálta a nagymama lekvárját hűtőpasztának.

via – BRSZK, Logout

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×