Új technológiát tesztelnek a tengerentúlon.

Az Egyesült Államok hadserege augusztusban megkezdte a Li-Fi fantázianévre hallgató technológia tesztelését. A rutinosabb rókáknak hamar leesik, hogy a név a Wi-Fi és a Light (fény) szó összekapcsolásából született, nem véletlenül.

 

A pureLifi által biztosított technológia a Kitefin cég által megálmodott eszközökkel és rendszerrel működik. Egyszerű módosítással a világítótesteket hozzáférési ponttá alakítják át, így pillanatok alatt a világhálóra kapcsolódatunk segítségükkel. A cég a felhasználóknak kínál terepre szánt terméket is, de az irodai verzió sem maradhat ki a repertoárból, így két nagy szegmenst is le tudnak fedni.

Könnyen kitalálható, hogy a Li-Fi nem a nagy távolságok áthidalására jött létre, hiszen bútor, valamilyen tereptárgy vagy akár a saját testünk is blokkolhatja a Light Fidelity fényt. Ám ennek köszönhetően a hackereknek nagyon nehéz hozzáférniük a rendszerhez, így kiváló biztonságot nyújthat a felhasználóknak. A fejlesztők egy mesterséges anyag, a metafelszín névre keresztelt találmány használatával olyan felületeket hozhatnak létre, melyek könnyedén tudják továbbítani a Li-Fi jeleket. Az USA hadserege egyelőre nem publikálta, hogy mikortól kezdik el használni élesben is a technológiát, talán soha nem is fogják.

Forrás: Index/Raketa.hu

https://leet.hu/shop/back2school/

×