Egy friss pletyka szerint az AMD állítólag már tömegesen gyárthatja a Rembrand chipjeit.

A frissített Zen3 architektúrán alapuló AMD APU-sorozat (Zen3+) már tömeggyártásban lehet, állítja ‘Greymon55′. A kiszivárogtató továbbá azt állítja, hogy az AMD kínai üzemeiben 2022 első felében további hat termék készül el.

Az AMD Rembrandt szilíciumot a pletykák szerint Ryzen 6000-es szériaként dobják piacra mobil és asztali platformokra. A 6000U és 6000H sorozat a Ryzen 5000-es, Cezanne kódnevű sorozatot váltja majd fel, ahogyan az AMD a 3D V-Cache alapú asztali CPU-kat is be fogja vezetni.

Az AMD Rembrandt már korábban is felbukkant egy kiszivárgott útitervben, akár Zen3, akár Zen3+ mikroarchitektúrával. Az APU-k valószínűleg az első DDR5 memóriát támogató termékek lesznek, még a Raphael asztali csúcskategóriás CPU-k előtt, amelyek most a jövő év végére várhatóak.

A Rembrandt legnagyobb frissítése azonban a Navi2 integrált grafikus meghajtó, ugyanaz amely a Steam Deck kézi játékkonzol által használt Van Gogh APU-ban is jelen lesz. A Rembrandt, mivel egy nagyobb teljesítményű APU, több mint valószínű, hogy több GPU-maggal rendelkezik majd, és nagyobb teljesítményt nyújt.

Úgy tűnik az erősebb termékekre még várni kell, de ez jó hír a 6000-es szériára nézve.

https://leet.hu/shop/back2school/

×