Board Game

Két új cím A Mars terraformálásához, Dűne és fontos kiegészítők jönnek még idén a Reflexshoptól

A Corporate Boardgame felmérésünkön második helyezett Kartográfusok három kiegészítőt, pontosabban térképcsomagot is kap. Az Affril, a Föld mélye és a Nebblis térkép rengeteg új feltérképezendő területet rejt, tovább bővítve a 2019-ben megjelent, és azóta igencsak sikeres játék univerzumát, és ezzel újrajátszhatóságát. Hogy ezek mikor jönnek, arról nincsen információ.

Az idei Spiel des Jahres fődíjasa, a Micro Macro – Crime City is jelentős bővítést kap. A Full House alcímű doboz 16 új megoldatlan ügyet és hozzájuk tartozó kártyákat tartalmazza majd. Erről viszont lehet tudni, hogy még ebben a hónapban megjön. Akárcsak a Nidavellirhez is a kiegészítő, a Thingvellir, mely új hős- és zsoldoskártyákat és egyedi képességű ereklyekártyákat, illetve új mechanikát is hoz.

De jön kieg az Eldorádó legendájához (Corporate Boardgame-en 3 ajánlás kapott), Hősök és átkok, A Nyugati királyság lovagjaihoz Koronák városa, és ugyanezen sorozat, pontosabban trilógia záró részéhez, az Építőmesterekhez is, Mesterművek címmel; utóbbiról itt írtunk részletesen.

Szintén írtunk már korábban külön a tavaly év végén kezdett slágerjáték-széria, az Unmatched újabb részeiről, melyek közül a Piroska vs. Beowulf van még idénre, míg az Árny & Köd már megjelent, és nálunk a shopban is kapható, mégpedig ajándék-promókártyával:

Ugyan A Mars terraformálása kiegészítőinek sora már véget ért, a nemzetközi kiadó Fryxgames már rég bejelentette, hogy nem lesz több, de azért az egész történet még korántsem ér véget. Idén két új dobozt is kap a világ egyik legnépszerűbb stratégiai társasjátéka: az Árész-expedíció egy egyszerűsített, kompakt kockajáték-verzió, illetve a másik véglet, a minden kiegészítőt és még háromdés figurákat is tartalmazó Terraformátor-gyűjtődoboz.

Érkezik a Nottingham bírájának második, felújított és redizájnolt kiadása is, de mindezek mellett azért bőven akadnak teljesen új címek is a felhozatalban. Itt van például a Párizs, a fények városa. Ez az alapvetően absztrakt, kétfős játék José Antonio Abascal műve, amihez Oriol Hernández rajzai/festményei adnak lenyűgöző kulisszákat. A XIX. század végi Párizsban járunk, az 1889-es világkiállítás idején, aminek a közvilágítás volt a fő témája. Az elektromosság ekkor kezdett elterjedni városban, és ekkor lett Franciország fővárosa a „fények városa”.

A nagy klasszikus, többször jelentős címekkel díjazott Hanabit is hozza a Reflexshop még idén, ami azért fölöttébb érdekes, mert ennek játéknak a korábbi kiadója itthon a Gémklub volt. Olyannyira, hogy a Reflex oldalán még olyan dobozképpel szerepel, amin a Gémklub logója van, miközben a Gémklub oldalán az van, hogy a játék nem kapható, június 7-én kifutott.

A Dűne: Impériumról ugyancsak írtunk részletesebben (sőt, már a kiegészítőjéről is), kíváncsiak vagyunk, megérkezik-e a film bemutatójára, vagyis október elsejére, ahogy jósoltuk. Szintén sci-fi tematikájú, híres cím a Tortuga 2199. A pakliépítő, felfedező és területbefolyásoló játék 2-4 játékos számára nyújt kiváló szórakozást, egy vad, kalózklánok és lázadó bányászok sújtotta bolygón és világűrben.

 

Ez is reflexshopos:

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

2 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

2 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

2 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

2 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

3 óra telt el azóta...

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

Bódi Dániel 2024.04.01. - Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik…

6 óra telt el azóta...