A globálisan legrangosabbnak számító, a társasok Oscarjának is mondott Spiel des Jahrest idén a Micro Macro Crime City nyerte.

Emberek a kávézókban, fagyizó gyerekek, és épp megnyílik egy galéria. Ám Crime Cityben majdnem semmi nem az, aminek látszik, és a képzett nyomozókat alakító játékosoknak a feladata, hogy belásson a város idilli képe mögé. Ahol bizony számos bűntény, köztük sok rejtélyes gyilkosság történik. A várost egy hatalmas, poszterszerű, egyszerű vonalakkal rajzolt, kis ábrákkal pakolt várostérkép jeleníti meg, ami már önmagában is különleges hangulatot ad a játékosoknak. A Spiel des Jahres zsűrije így kommentálta a döntését:

Egy nagy fekete-fehér poszter és néhány kártya – a Micro Macro: Crime Citynek elég ennyi, hogy magával ragadjon. Amikor az asztal fölé hajolunk, vágni lehet a feszültséget. A tekintetek a várostérképen kalandoznak, próbálnak új információkat felfedni a bűntényről. A játékosok közötti heves viták az indítékokról és a bizonyítékokról felejthetetlen pillanatokat teremthetnek.

A játék kiemelkedően sikeres volt itthon is, rengeteget elkapkodtak belőle a júniusi, Reflexshop általi megjelenése óta . A Micro Macro: Crime Citynek ráadásul nem is ez az első nagyon komoly díja: nemrég megkapta a cannes-i As d’Or és a Board Game Geek Golden Geekje szintén a legfontosabb globális társasjátékdíjak közé tartoznak.

A játék során tehát bűnügyeket kell megoldani, a szabályok minimálisak, szöveg pedig alig van – egy ilyen sztorialapú társasjátéknál azért ez tényleg bravúros szkill! Féltékenység, harag és csalás a központi témák, a mód pedig kooperatív, a nyomozás tehát közös.

Borítóképünkön a játék szerzője, Johannes Sich látható a Spiel de Jahres oklevelével.

A Micro Macro Crime Cityt hamarosan a Leet shopjában is megvásárolhatod. Addig is csekkold a Fallout Shelter és a Vörös lázadás társasjátékot a shopban!

 

A tavalyi Spiel des Jahres-győztest a Gémklub adta ki:

Megint belenyúltak a tutiba – hatodik éve a Gémklub hozza Magyarországra az aktuális Év játékát

×