Az ár ismét közbeszólhat.

Az AMD nem is olyan régen dobta piacra a legújabb videókártyáját, mely az RX 6600 XT nevet viselte. Az XT utótagból következtethettünk, hogy előbb-utóbb érkezik egy még gyengébb változat is, hiszen így a „hibás” chipeket is hasznosítani tudja a cég.

Nem is kell már sokat várnunk, lencsevégre kapták az első példányt!

 

A Gigabyte gyártósoráról leguruló RX 6600 8GB memóriával van felvértezve, mely egyből cáfolja a korábban felröppent 6/4 GB memóriával szerelt példányok létezését. A kártya lelke, a Navi 23 XL GPU mely ezúttal 1792 Stream Processor egységgel lett felszerelve, pontosan annyival, amennyivel a Radeon Pro W6600 is rendelkezik. A specifikációk és a doboz alapján is egyértelműen az 1080p réteget célozza meg a gyártó, mely teljesen reális elképzelés.

Jó kérdés azonban, hogy milyen árral jelenhet meg a kártya a boltok polcain. Az XT változat is kellemes vételnek tűnt, de hamar 250 ezer környéki árszegmensre ugrott, így a játékosok ismét nehéz helyzetbe kerülnek. A kártya várhatóan szeptember végén, október elején debütálhat majd, a tervezett MSRP ár sem publikus még.

https://leet.hu/shop/back2school/

×