A Microsoft a Windosw 11 megjelenési dátumával együtt azt is bejelentette, hogy az egyik legizgalmasabb újdonság biztosan nem lesz benne a rendszerben az induláskor.

A Microsoft a napokban elárulta, hogy pontosan mikor is jelenik meg a legújabb operációs rendszere, a Windows 11. Az új rendszer azon túl, hogy felfrissített kezelőfelületet kap, számos izgalmas újdonságot is tartogat, az egyik ilyen pedig az Androidos alkalmazások futtatása.

Lett volna, ugyanis a redmondiak az bejelentés margóján az „apróbetűs részben” elejtették, hogy sajnos ez a funkció az októberi megjelenéskor biztosan nem lesz még benne. Azt viszont nem tudják megmondani, hogy mikorra lesznek készen vele, annyit azonban leszögeztek, hogy először az Insider programban résztvevők próbálhatják majd ki az élesedés előtt pár héttel-hónappal.

Mivel az Androidos appok tesztelését a következő hónapok folyamán szeretnék bonyolítani, így nagyjából sejthető, hogy valamikor 2022 első negyedévében élesedhet a nagyközönség számára.

Legalábbis akkor, ha tényleg élesedik, ugyanis hiába lenne a Windows 11 egyik legérdekesebb és legizgalmasabb újítása a telefonos/tabletes alkalmazásokkal való kompatibilitás, könnyen lehet, hogy nem valósul meg. Ahogyan a PC Fórum is rávilágított, a Microsoft már korábban is kísérletezett a dologgal, amit hasonló módon vezettek fel, majd egy kezdeti halasztást követően különböző problémák miatt lelőtték a fejlesztést.

Remélhetőleg ezúttal semmi ilyesmiről nincs szó, és valóban csak idő kell a tökéletesítéshez. Mindemellett a Microsoft más érdekes újításokon is ügyködik, mint például egy olyan fejvadász rendszeren, ami kriptovalutával jutalmazná azokat az önkéntes rendőröket, akik jelentik nekik a kalózszoftvereket.

https://leet.hu/shop/back2school/

×