A Bosch egy olyan elektromos bicikli rendszert mutatott be, amivel azt ígérik, hogy olyan okos lesz a kétkerekű, mint amilyen egy Tesla.

Az önvezetésre (majd egyszer) képes elektromos autók mellett néhány gyártó különös figyelmet szentel az azoknak a fenntarthatóbb és egészségesebb közlekedési formára, a biciklizésre. Elektromos kerékpárok egy ideje már szelik az utakat, de eddig még egyik sem ígér olyanokat, mint a Bosch a legújabb bejelentéseivel.

A német székhelyű vállalat célja ugyanis, hogy az elekrtomos biciklizés „Teslája” legyen. Legalábbis azt ígérik, hogy a legújabb e-bike kiegészítőikkel olyan okosak lesznek a bicók, mint amilyenek Elon Musk autói. Itt persze – és szerencsére – nem teljes önvezetésről álmodoznak, sokkal inkább olyan hasznos komponensekről van szó, melyek különösen jól jöhetnek bicajozás közben.

A jövő e-biciklije?!

The new system generation

Kép: Bosch eBike System

A Bosch az eBike System keretében bemutatta az új PowerTube 750Wh kapacitású akkumulátort, ami a gyártó korábbi 625Wh-s aksijaihoz képest nyilvánvaló előrelépés – és ami elegendő energiát biztosít a rövidebb városi utakhoz és a hosszú túrákra is. A Bosch szerint jelenleg a legnagyobb hatótávolságát ez kínálja, emelkedőkre és nagy távolságokra optimalizált, így tökéletes lehet elektromos országúti kerékpárokhoz és a legjobb elektromos hegyi kerékpárokhoz.

Emellett ott van még a Kiox 300-as új kijelző is, ami mindenféle hasznos infót és fitneszadatot mutat, és elméletileg a legnagyobb napsütésben is tökéletesen kivehető rajta minden. Jár még mellé egy LED Remote távirányító is, amivel hüvelykujjal vezérelhető az eBike rendszer, sőt, a meghajtórendszerről és az akkumulátor töltöttségérül is visszajelzést ad a LED fényeivel.

Image showing new Bosch electric bike remote control with a graphic that reads

Kép: Bosch eBike System

Ezek persze önmagukban nem valami forradalmi megoldások, de a Bosch szerint jó alapot biztosítanak a további kiegészítők és funkciók számára. Ilyen például a Bosch Flow, ami rögzíti tekerések számát, illetve teljesen integrálható különböző fitnesszappokkal is.

De itt még nem áll meg a tudomány, ugyanis Claus Fleischer vezérigazgató szerint számos olyan funkciói is érkezik, mint az intelligens útvonaltervezés, a nyomkövetés, sőt, a bicikli képes lesz kommunikálni az teljes és részleges önvezető autókkal is, hogy azok még véletlenül se üssék el a rajta ülőt. Mindemellett még egy saját lopásgátlót is terveznek, ami a ConnectModule névre hallhat.

„Az eBike-ot bármikor saját maguk frissíthetik, és felszerelhetik új funkciókkal, amelyeket a jövőben fejlesztünk ki. Ez azt jelenti, hogy az eBike a vásárlás után is továbbfejleszthető, és a teljes élettartama alatt naprakész marad.” – mondta Claus Fleischer.

via – Bikeradar, Inputmag

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×