Főleg Intel oldalról történt változás.

A Microsoft alaposan meglepte a felhasználókat, amikor napvilágra hozta a Windows 11 követelményeit. A DirectX 12 szükségességét még csak-csak lenyelte a közösség, de azt már kevésbé, hogy a processzoroknál is elég határozott, szigorú elképzelésekkel találkozhattak. AMD oldalról csak a „Zen 2” modellektől, míg Intel oldalon a 8. generációs processzoroktól felfelé támogatottak a gépek hivatalosan, mely hatalmas érvágásnak hangzik, akárhogy is nézzük. Rengeteg játékos még 3.-4. generációs Inteleken vagy épp első generációs Ryzeneken játszadozik, bőven van erő azokban a PC-kben is.

Úgy tűnik a Microsoft beadta a derekát, kicsit enyhítenek a dolgon!

Van remény!

A Verge információi alapján a Microsoft Windows 11 ISO fájljai nem fogják olyan szigorúan ellenőrizni, hogy milyen gépre kerülnek is fel. Továbbra is megköveteli az operációs rendszer a TPM és Secure Boot támogatást, de megelégszik majd 7. és 6. generációs Intel modellekkel is. Az AMD Zen 1 architektúrája továbbra is kérdéses, a Microsoft még mindig nem adott egyértelmű választ a dologra.

Közben a TechSpot észrevette, hogy az ASUS már el is kezdte a 200 szériás alaplapjai Windows 11 kompatibilis BIOS frissítéseit tesztelgetni, mely további jó jel lehet a 6. és 7. generációs Intel CPU tulajdonosok számára. A Microsoft azért „elrettentésként” a Windows Update hiányát belengette számukra, de meglepődnénk, ha valóban így történne majd. Reméljük a Ryzen kérdésre is egyértelmű válasz érkezik a közeljövőben, talán még megengedőbb lesz a redmondi óriás.

https://leet.hu/shop/back2school/

×