Igazi úri huncutságra számíthatunk.

Az elmúlt pár napban több hír is érkezett az Nvidia RTX 3090 Super kártyájával kapcsolatban. Ráadásul különböző források is megerősítették az érkezését, így valószínűleg már tényleg közel lehet a hivatalos leleplezés.

Több mint 450 wattos fogyasztással érkezhet majd a szörnyeteg!

Ahhoz, hogy ekkora energiaéhséget ki lehessen szolgálni legalább 3 darab 8-pines PCI-e tápcsatlakozóra lesz szüksége a külsős gyártóknak. Így az alaplapi csatlakozóról kapott 75W és a közvetlenül tápról érkező 3x150W már elég lehet a kártyáknak. Alternatíva lehet még a 12 pines Molex csatlakozó, mely akár 648W energiával is el tudja látni a szörnyeteget.

A CUDA magok száma a 3090-en található 10496-ról 10752-re bővül majd. A memóriamennyiség marad 24GB, ám a sebessége 19.5 Gbp/s-ről 21.0 Gbp/s-re nőhet majd. Ez azt jelenti, hogy a teljes memóriasávszélesség átlépheti az ezres álomhatárt is az 1008 GB/s-es értékével. Így ez lehet az első GeForce videókártya mely 1TB/s értéket tudhat a specifikációban. Amit tudni lehet, hogy idén még megérkezik a boltok polcaira, illetve NVLink 3.0 támogatásra nem számíthatunk, így a cég legújabb generációs multi-GPU interfésze egyelőre az „alap” RTX 3090 kiváltsága marad a consumer felhozatalban.

Kíváncsian várjuk a hivatalos leleplezést!

Forrás: videocardz

https://leet.hu/shop/back2school/

×