A Netflix eredetileg csak 2022-ben tervezi játékokkal ellepni a platformját, a teszteléseket már most megkezdte.

A Netflix július végén jelentette be, hogy hamarosan videojátékokkal bővíti a tartalmi palettáját. Ezek elsősorban olyan mobiljátékok lesznek, melyek a Netflix saját univerzumaihoz, vagyis a saját sorozataihoz kapcsolódik. Ha valaki nem tudja elképzelni, hogy ez a gyakorlatban hogyan fog majd kinézni, elég csak a Stranger Things játékokra gondolnunk, és nagyjából helyben is leszünk.

Az első játékok elméletileg csak jövőre érkeznek, ezekről viszont még nem tudni, hogy mely Netflix sorozatokhoz és/vagy filmekhez fognak kapcsolódni. Egyelőre még verbuválják a belsős stúdió(k)ba a fejlesztőket, a legújabb fejlemények szerint pedig egészen jól állnak.

Az Engadget számolt be róla, hogy a lengyel előfizetők már tesztelhetik a Netflixes játékot, a mobilos alkalmazásban ugyanis megjelent a Stranger Thing profilján annak játékos feldolgozásai is, amiket el is indíthatnak.

Stranger Things 3: The Game in Netflix's Android app

Kép: Netflix

Ami érdekes, hogy nem közvetlenül az alkalmazásból lesznek játszhatóak – mint játékstreaming -, hanem telepítenünk kell őket. Ezek persze, mivel mobilos játékokról van szó sok helyet nem fognak foglalni, és a letöltésük sem fog sokáig tartani, mindenesetre érdekes megoldás egy alapvetően streaming platformtól/szolgáltatástól.

A Netflix megjegyezte, hogy a nyilvános tesztet szeretné még jobban kiterjeszteni, több országot és az iOS felhasználókat is bevonva. Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy csak mint ajánló funkcionál, mellyel egyúttal a telefonok digitális boltjait is kiváltják azzal, hogy közvetlenül a Netflix alkalmazásából tölthetik le a játékokat. A vállalat ennek kapcsán azt is elárulta, hogy a Netflix saját készítésű játékai nem lesznek elérhetőek a Play és az App Store-ból. Ez utóbbi esetében viszont még könnyen ütközhetnek falakba.

Elméletileg a játékokért külön nem kell majd fizetnünk, és saját dedikált csomagot sem terveznek rájuk, azonban az alap konstrukciók árain várhatóan emelni fognak valamennyit.

Borítókép: Yara

https://leet.hu/termekek/tarsasjatekok/

×