Hamarosan tényleg játszhatunk az Xbox Series X-es játékokkal Xbox One-on is – feltéve, ha bekerülnek a Game Pass játékstreamingjébe.

Tulajdonképpen már az xCloud megoldás Game Pass-ba való integrálása óta benne volt a levegőben, hogy a telefonokon és tableteken, újonnan PC-ken is elérhető játékstreaming beköszönjön az Xbox régebbi generációjára, az Xbox One gépekre is. Elvégre adja magát a dolog, a Microsoftnak pedig az Xbox Series konzolok gyártási nehézségei miatt még kapóra is jön.

Néhány hete még csak belengették a dolgot, a tegnapi Xbox Gamescom eseményen viszont már konkrétumokat is mondtak, amiknek bizony nagyon sokan, nagyon fognak örülni. Számos izgalmas dolog mellett például megtudhattuk, hogy mikor indul az Xbox One-os játékstreaming tesztelése, illetve néhány izgalmas részletet is megtudhattunk a végleges verziót illetőleg.

Xbox One-ra is megérkezik az újgeneráció!

 

Az Xbox One Game Pass Ultimate xCloud játékstreaming még idén tesztfázisba lép, ami azt jelenti, hogy ősszel már kipróbálható lesz az Xbox Insiderek számára. Ez a megoldás természetesen nem csak a régi konzolok tulajdonosainak lesz opció, hanem a Series S|X játékosoknak is.

A felhővel elérhető játékokat azok ikonjain külön fel fogják majd tüntetni, így rögtön látni fogjuk, hogy miket tudunk letöltés nélkül, azonnal elindítani. És ha már letöltés: ha esetleg mégis úgy döntünk, hogy ténylegesen a gépről szeretnénk játszani és inkább letöltenénk a választott alkotást, de az ikonján ott van a felhő jel, akkor már a letöltés elindításakor elkezdhetjük a mókát, nem kell megvárnunk a folyamat végét.

Az Xbox One tulajok azonban kizárólag a One-ra is megjelent játékokat tölthetnek le, akkor viszont az annak megfelelő grafikai beállítások lesznek elérhetőek. Azok a címek, melyek megkapták a next-gen frissítést, vagy szimplán szebbek, esetleg kizárólag Series S|X-re jelentek meg, azokat szintén az ikonokon fogják jelezni – hasonlóan ahogyan most is teszik az Androidos alkalmazásban. 

Egyelőre ennyit tudni biztosan a konzolos játékstreamingről, így sajnos azt még nem tudjuk, hogy pontosan mikor fog a nagyközönség előtt is bemutatkozni – de úgy gondolom, hogy legkésőbb 2022. elején már elérhető lesz.

Hogy ezzel a Microsoft hosszú távon jól jár-e, avagy sem, az egy másik kérdés; egy időre biztosan hatással lesz a konzoleladásokra (a régiek jobban, az újak rosszabbul fogyhatnak), viszont figyelembe véve, hogy nem minden játék kerül be a Game Pass kínálatába, előbb-utóbb a váltásra lesznek ösztönözve a játékosok. Addigra pedig talán még a készlethiányt is sikerül megoldani.

via – Hypebeast, Engadget, Microsoft

https://leet.hu/shop/back2school/

×