Néha jólesik ismerős hangokat hallani egy filmben, de meglepő volt, amikor TheVR Jani és Pisti hangját hallhattuk a Free Guy-ban.

Már lassan két hete, hogy megjelent a Free Guy című film, amit gondolom, a gamereknek nem kell bemutatni. Ez a film a kifejezetten nekünk készült, miközben széles körben is abszolút élvezhető. A film üzenetét is szépen közvetíti, de persze érdekes karakterekből sincs hiány. Mivel a film középpontjában egy videojáték áll, így számunkra ismert hírességek is tiszteletüket teszik. Még magyarok is, szinkronhang formájában.

A film számtalan cameo szerepéből emeljük most ki azokat, akiket TheVR Jani és Pisti szinkronizált.

 

Ha láttad a filmet, vagy követed a VR-os srácok munkásságát, közösségi oldalakon is, akkor láthattad, hogy korábban bejelentették, hogy a hangjukat adják egy új mozi magyar változatához.

Első kis ízelítő

John Krasinski – Jani

Ma már tudjuk, hogy a film a Free Guy volt, ahol így nem csak külföldi, de magyar gamer hírességek is cameoznak egyet. A VR-os fiúk két szinkronszerepet töltöttek be. Jani John Krasinski egy visszafogottabb szerepét adta át magyarul, egy kapucnis ember az átlagos gamer formájában.

Krasinski az úgynevezett „sziluett gamer” karaktere volt, akinek csupán alakja látszódik a filmben, az arca nem – derül ki az IMDB adatlapból. A sötét figura hangját eredetileg Krasinski adta, a magyar változatban viszont Janit hallhatjuk.

John Krasinski, az ő hangját szinkronizálta Jani

John Burke Krasinski amerikai színész, filmrendező és producer. Lengyel származású, Jim Halpert szerepében vált híressé az Office című komédiában, melyben 2005 és 2013 között játszott, valamint időnként produceri és rendezői feladatkört is vállalt. Filmrendezései közé tartozik a Brief Interviews with Hideous Men (2009), a Szeretteink körében (2016), illetve a Hang nélkül (2018) című horrorfilm – utóbbit forgatókönyvíróként és főszereplőként is jegyzi. A film Hang nélkül 2. (2021) című folytatását ő írta és rendezte, illetve producerként is részt vett az elkészítésében.

Jacksepticeye – Pisti

Pisti a híres YouTuber/Streamer Jacksepticeye magyarhangja volt.

 

Seán William McLoughlin, ismertebb nevén Jacksepticeye hatalmas követőtábort toborzott az évek alatt. A YouTube-on jelenleg 27.3 millió feliratkozóval büszkélkedhet. Ám a többi platformon is hatalmas hatása van, a Twitchen 2.7 millió követője van, illetve Twitter profilját 7.3 millióan követik.

Sokan viccesen zöld PewDiePie-nak hívjak a zöld stílusú YouTube csatornája és a zöldre festett haja miatt. Hasonló típusú contentet is gyárt, mint PewDiePie. Természetesen sajátos, energikus stílusa megmutatta, hogy igenis egy teljesen más személyiség, mint Felix.

Én biztos megtisztelve éreztem volna magam, ha egy ilyen nagy személy magyar hangját adhattam volna egy mozifilmben.

Azonban nem ez az első eset, hogy a TheVR srácok szinkronizáltak. A 2018 végén megjelent ŰrDongóban is hallhattuk már a hangjukat. Erről az élményről be is számoltak az IGN Hungary-nek.

 

Jó volt látni, hogy a YouTube-ból lett híres srácok újra kipróbálhatták a szinkront. Méghozzá egy olyan filmnek adhatták a hangjukat, ami közel áll a gamerek világához. Szóval nem is estek olyan messzire a fától. Jó volt hallani a moziban, hogy amikor először hallottuk Pisti hangját, a nézők nagy része vagy nevetett, vagy meglepődött.

Remélhetőleg több ilyen stílusú film lát napvilágot, így esetleg újra hallhatjuk a duó hangját a mozikban. Te örülnél neki?

https://leet.hu/shop/back2school/

×