RDNA 2 architektúrára épülhet a beépített egység.

A Ryzen jelenlegi felhozatalában is találhatunk olyan modelleket, melyeket felvértezett a gyártó valamilyen grafikai számítási egységgel. Ezeket „G” jelöléssel látja el az AMD, így hamar kiszúrhatjuk az ilyen processzorokat. Az Intel megoldásaihoz képest általában jobb teljesítményt nyújtanak, de azért még így sem váltanak le egy-egy dedikált VGA-t.

Az AMD emeli a tétet, erősebb iGPU-t pakol a Zen 4 processzorokba, ráadásul majdnem mindegyikbe!

A kiszivárgott dokumentumoknak hála több jó hírrel is gazdagodhattunk hétfő délután. A specifikációk alapján többé nem csak a „G” processzorok kiváltsága lesz majd a beépített grafikai egység, hanem az Intelhez hasonlóan a legtöbb processzorban megtalálható lesz majd.

Zen 4 + RDNA 2 = Tökéletes kombó?

A másik örömteli hír, hogy ezek az iGPU-k már a legfrissebb, Navi 2 / RDNA 2 architektúrára építenek majd, így a jelenlegi megoldásokhoz képest lényegesen gyorsabbak lehetnek. Ráadásul a gyorsabb DDR5 ramoknak hála, további teljesítményprofitra is számíthatunk a következő generációban. Természetesen lesznek olyan példányok is, amelyekben nem fog működni az RDNA 2 egység, de ezúttal ezek kaphatnak külön jelölést. Pont úgy, mint jelenleg az Intel „F” betűvel jelölt processzorai.

Forrás: videocardz

×