Az Epic Game Store nem nyereséges, de emberek milliói regisztráltak azért, hogy az ingyenes GTA 5-öt behúzzák.

Az Epic Games Store tulajdonképpen sikeres vállalkozásnak mondható, persze ez nem jelenti azt, hogy minden rendben van. Az emberek valóban regisztrálnak a platformra, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a legtöbbet csak azért, hogy megszerezzék az ingyenes játékokat.

Havonta több millió ember csatlakozik az ingyenes játékokért.

Az Epic Games Store ettől függetlenül annak megnyitása óta nem nyereséges. Az Epic először a játékosbázis kiépítésére összpontosított, vagyis hosszútávú nyereségre törekszik. Azon túl, hogy az Epic rengeteg Fortnite játékost tudhat megáénak, a cég abba fektetett, hogy PC-s játékokat exkluzívvá tegyen a platformon. Ezen kívül persze ott vannak a heti ingyenes játékok, amivel még több felhasználót szeretnének megszerezni.

Ez a terv nagyon jól be is vált, amikor a GTA V egy hétig ingyenes lett. Az Epic vs Apple nemrég nyilvánosságra került adataiból ugyanis az derült ki,

hogy amikor a GTA 5 ingyenes volt, több mint 7 millió ember regisztrált Epic Games Store fiókot.

 

A GTA V ráadásul ebben az időszakban 5 millió példányban kelt el. 2020 decemberéig az Epic Games Store havi 56 millió aktív felhasználóval rendelkezett. A GTA V regisztráció ennek a 12 százalékát teszi ki.

A Grand Theft Auto V-ből világszerte már 150 millió példányt adtak el, és ez a szám várhatóan növekedni fog a játék next gen verziójának megjelenésével.

×